Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestala mě bavit škola - pokračovat?

Od: skolak* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chodím na SPŠ Stavební do prváku a nevím jestli pokračovat.. učení se nabaluje a přestalo mě něco bavit. Chtěl bych na Zdrávku ale nevím no.. nechci to vzdát.. poradte mi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Učení se nabaluje všude!To ti nedošlo dříve,co by jsi chtěl opravdu dělat?Je důležité,aby sis uvědomil,zda by tě v životě více bavila stavařina či zdrávka,to jsou naprosto odlišné pojmy.Myslím,že to je jen a jen na tobě:)

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Množství učiva na maturitních oborech je více méně všude stejně. Tomu neunikneš, pokud tomu chceš uniknout, zvol učňák.

Pokud chceš změnit školu, tak o tom promliv s rodiči a podej přihlášku, udělej přijímačky a od září začni zase od prváku.

Pokud to nechceš vzdát, začni se učit a ono to půjde.

hodnocení

0x

Vzdej to.

Stejne na to nemas.

-

Pro mazaly:

Znovu nemazat! Otazka zni Vzdat? Pokracovat? Poradte.

Odpovedel sem hned prvni vetou a to zcela jednoznacne. Nejsem si vedom poruseni zadneho pravidla!

Pokud to znova smazete, prosim alespon o zdeleni duvodu a co konkretne sem porusil. At uz v ramci pravidel poradny nebo zakonu CR.

doplněno 27.11.13 18:48:

Claymane. Podnetnejsiho rikas?

Co muze byt podnetnejsi, nez vyjadreni podceneni. Co cloveka primeje k vykonu vic? Ze ho jiny podcenuje, nebo ze mu zacne zdlouhave vysvetlovat, ze vsude je to tezke a ze tomu neunikne a tak dale a tak dale a nakonec stejne nic neporadi.

Na takovohle otazku ani neni co lepsiho radit.

Tak sem zvolil jako moji odpoved "vykrik", jak ty rikas. Rozhodne sem ale nic neporusil.

výtka
Upozornění od sys clayman 27. 11. 2013 18:44:10
nebylo by něco podnětnějšího než výkřik?

daniell*
hodnocení

0x

řeknu ti to takhle ... v prváku není nic zajímavého, většina věci se začne opravdu dít až v tom druháku, takže neřeš jestli tě baví ta škola, ale jestli by tě bavilo v budoucnu dělat tuto práci ...

doplněno 27.11.13 19:13:

upřímně můj obor mě na škole skoro nebavil, bavit mě začal v druháku a více v třeťáku ... no od školy se tomu oboru věnuji do teď a baví mě hodně .. troufnu si říct že už jsem i profesionálem v oboru

hodnocení

0x

Škola není od toho, aby člověka bavila, ale aby se v ní něco naučil. Stavařina je skvělá, sám ji mám rád - ale nejsem studovaný stavař, takže projekt musím nechat vždy zrevidovat od odborníka. Zdravka je taky dobrá, hlavně potom má člověk jistější uplatnění a vyšší plat, ale nečekal bych že bude míň náročná než stavebka.

hodnocení

0x

Každé povolání má to své, vážím si zdravotního bratra i stavaře.

Současně se ale učení postupně nabaluje na každé škole. Ta zdravotka bude myslím dost těžká, lidské tělo je složitý stroj a takový zdravotní bratr o něm musí vědět všechno. Legrace to nebude. Pro někoho třeba už taková přítomnost při pitvě. Moje sestra je absolventkou zdrávky, tak vypráví různé zážitky. Některé bych zažít ani nechtěla.

Stavař musí dobře zvládnout matematiku a fyziku, aby mu nespadlo, co staví. Řečeno lapidárně, ale je to tak.

Pokud Tě učení nebaví, můžeš se vykašlat na všechno. Základní vzdělání máš splněné, můžeš klidně bez vyučení kopat kanály, pocmrdovat na stravbách či vysypávat popelnice a odpadkové koše. Neodsuzuji tu práci, neodsuzuji žádnou, každá je potřebná a důležitá. Ale uvědom si, že už po celý život zůstaneš na chvostu, s krumpáčem či koštětem a kárkou. A tomu bude odpovídat i Tvá mzda.

Tak dokud se můžeš vzdělávat, zaber, nebuď líný a koukej školu dodělat. Když ji ve 20 dokončíš, bude Tě to vzdělání dalších 50 let živit. Tak pro to něco musíš udělat. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]