Nejste přihlášen/a.
Ahoj jmenuji se Míša a chodím do 6. třídy. Nejde mi vůbec angličtina myslím si že propadnu. Bojím se to říct rodičům protože ti chtějí aby jsem hlavně v angličtině byla dobrá. Doučování nemůžu mít protože nejsou na to peníze. Ne že by jsem měla problém se ji naučit, ale jde o to že jí nerozumím. Nevím třeba jak se dává před slovo THE tak nevím kdy ho tam mám dat a paní učitelka mi to není schopná vysvětlit. Nevím co mám děla?Prosím poraďte.
A co zkusit poprosit nějakou kamarádku či spolužačku, jestli by Ti to, co nechápeš, nevysvětlila?Možná by stálo za to se zeptat jiného učitele, ono záleží i na učiteli, jak to dokáže vysvětlit. Pokud píšeš, že nemáš problém se něco naučit, tak se snaž známku vylepšit třeba zkoušením ze slovíček, nevím, jak je to u vás, ale z prověrek ze slovíček jsme mívali hodně známek. Držím pěsti, ať se Ti podaří známku vylepšit
No já nevím jak to mám říct, ale já moc kámošek nemám jedním slovem mám asi jednu kámoška a tá tomu nerozumí až tak dobře, aby mi to dokázala vysvětlit. A v naší škole máme pouze jednu učitelku angličtiny. A naše učitelka ze slovíček moc nezkouší když by jsem se chtěla třeba vyvolat před tabuli ze slovíček tak ona řekne NE. Ale díky za pomoc. Snad se mi to podaří zlepšit.
Základy angličtiny nejsou tak těžké, ale je pravda, že výuka (a to i na SŠ) často stojí za [domysli si].
Členy se tu zrovna někde nedávno řešily, pokud nemáš problém se čtením a porozuměním, podívej se sem.
Když něčemu nerozumíš, klidně se tady zeptej, určitě ti tu někdo odpoví, od toho tu jsme.
Na základní škole jsem měla ten samý problém. Učitelka - bývalá Ruštinářka - nedokázala anglickou gramatiku moc dobře vysvětlit - nebo jsem já byla nechápavá. Vše se změnilo na střední škole, kde jsme měli super učitelku, která se zuby-nehty nedržela článkům v učebnici a mluvila s námi jak s lidmi a byla našim dotazům otevřená.
Hodně jsem se v angličtině zdokonalila, když jsem začala navštěvovat bezplatné hodiny angličiny, které organizovali mornoni (Církev posledních dnů Ježíše Krista). Během hodin probíhala výuka naprosto standartně - jen čilá konverzace. Na konci výuky nám bylo nabídnuto se účastnit jejich bohoslužby. To jsem nikdy nevyužila a nikdy mi to nezazlívali. Tak pokud bys na to narazila ve Tvém městě, zkus to.
Potom, po střední škole jsem odjela na rok do Anglie jako au-pair. To byla škola nejlepší. Tam jsem si užila super rok a navíc si tam složila Cambridgeskou zkoušku First Certificate.
Takže si z Tvého neúspěchu moc hlavu nelámej a věř, že bude lépe. . Hlavní je si hledat jiné a zajímavější cestičky výuky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.