Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturita nebo ne

Od: verunkahami* odpovědí: 11 změna:

Ahoj potřebuju poradit myslíte si že mám šanci přijetí na střední s maturitou když jsem na konci osmé třídy měla sedm 3? teď v pololetí deváté třídy jich budu mít méňe ! Mám zájem jít na kosmetičku budou se dělat přijímačky ze všeobecných předpokladů a přijímačky se nebudou zahrnovat do přijetí

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vždy je šance, proč ji tedy nevyužít! Nic se neboj!

lidus*
hodnocení

1x

Vykašlete se na známky na ZŠ, zkuste to a pokud se budete svědomitě připravovat tak to jistě zvládnete, vy nejlépe víte, jestli pro lepší výsledky děláte maximum.

buss
hodnocení

0x

Zda na to máš nikdo jiný mimo tebe neví, můžeš přece zabrat a zkusit, to je kriteriem úspěchu. Nepůjdeš do toho - nevíš.

hodnocení

0x

Na přijetí šanci máš, na dokončení střední školy asi ne..

zajixxx*

Já šel na maturitní obor se trojkami a čtvrkou, školu nemám ještě hotovou (4.ročník). Abych řekl žádná sláva, ale když si uvědomím že doma pro školu nedělám nic, a tak tak prolézám.

Ono dostat se na školu není problém..., problém příjde až se tam člověk dostane...

zajixxx: Já jsem šel na průmyslovku se dvěma trojkami jinak jsem měl samé jedničky a ve druhém ročníku jsem přestoupil na učiliště. Ono taky záleží na kantorech ono když si na někoho zasednou(jako třeba u mě), tak je to těžký. Ono dostat se na školu je něco jiného, než školu dokončit.

hodnocení

0x

Sedm trojek na kosmetičku je docela dost. Důležité bude vysvědčení z pololetí devítky, ještě máš čas, zkus si to opravit. Tak, abys měla nejvýš tři. Vím, Vánoce klepou na dveře a učit se? *ee* Ale jde o Tvůj budoucí život.

Neteř se učí kosmetičkou, pedikérkou a manikérkou, je to s maturitou. Docela jí to jde a je spokojená. Ale je fakt, že u přijímaček byl dost nával a žadatelky s horším prospěchem měly těžké se prosadit. To víš, že to dneska žádaný a atraktivní obor.

Moc dobře bych to neviděla. Na druhou stranu, když to nezkusíš, nedozvíš se, jak to dopadne. Být Tebou,vylepším pololetí a pokusím se o to. Třeba právě budeš mít štěstí. Ale musíš pro to ještě něco udělat.

Pořád je lepší pokusit se, i když třeba moc nedoufám, než se nepokusit, promarnit to a pak na to myslet. Jaga.

man*
hodnocení

0x

Já jsem měl na základce i nějakou čtverku, šel jsem tedy na učební obor - 3 roky, během této doby mě učení začalo více bavit a po závěrečkách jsem šel na dvouletou nástavbu s maturitou (když máš vyuční list, můžeš jít pak na maturitní obor a ten dokončit během dvou let).

Takže pokud bys šla na kadeřnici na učiliště, studium pak navazuje na kosmetiku (dvouletý obor s maturitou). Je potřeba si ale zjistit na jakých školách je tato možnost.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Dobrý den,já bych do toho šel.Být na Vašem místě ve Vašem věku s vašimi známkami,tak bych také asi váhal.Dnes bych už neváhal a šel do toho.Zakousněte se do učiva,máte čas do Ledna kdy se uzavírá pololetí.Já mám také jen výuční list a po cca 20 letech si dodělávám maturitu.No ke všemu musí asi člověk dojít tak nějak sám.Šanci určitě máte,tak do toho.

zvidavajanca*
hodnocení

0x
Sance na prijeti je jedna vec, dodelani skoly druha.
Jinak co je to za nesmysl - delat prijimacky, ktere se nebudou zahrnovat do prijeti?

rafm
hodnocení

0x

Jasně, víš co chceš - a to se také zhodnotí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]