Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Technické kreslení ostré hrany otvoru-značka?

Od: hoummy* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám takovou teoretickou otázku,

když chci zakreslit na výkres drážku, která bude muset mít ostré hrany v konečném provedení, oritiže ostré hrany tam potřebuju(vím, že když se bude frézovat, tak bude malý rádius). Tak mám dát do poznámky nad razítko nebo s odkazovou čarou - ostré hrany u drážky, vypilovat pilníkem, a nebo je pro to nějaká značka v technickém kreslení?

Děkuji za radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

2x
Da se udelat odkaz, kde napise Rmax=0.05 ( radius tam bude vzdy). Nebo na odkazovou caru napises "ostra hrana". To druhe se ale pouziva u vnejsich hran, radius u vnitrnich.

hodnocení

2x

Hrana je vnejsi prvek a ta muze byt ostra celkem bezne.

Nemas na mysli vnitrni roh? Pokud ano, pak samozrejme staci predpis nuloveho radiusu (i nulovy radius ma svou toleranci) nebo poznamka. Jak uz bylo zmineno.

Nevim, na co to potrebujes, ale nebylo by vhodnejsi udelat do drazky radeji podriznuti / zapich? = odstranis koncentrator napeti.

radil*
hodnocení

0x

Můžeš tam dát odkazovou čáru jen se značkou rádiusu (v tvém případě 0), nebo k odkazové čáře dát přímo poznámku. Pro sériovku je vhodnější poznámka - zamezí se možnosti přehlédnutí obraběče a výrobě zmetku.

hoummy*
hodnocení

Děkuju, tak mi to stačí, má to být hranatý otvor pro konektor. :)

paw*
Jestli to bude ctvercova dira, tak jeji vyroba je dost slozita. Bud obrazenim nebo EDM. Ale jestli je to.skolni priklad, tak papir snese vse.
strojovnik

Použij buď konektor bez ostré hrany, nebo do rohu dej zápich - navrhnout bez opravdu vážného důvodu ostrý vnitřní roh je technická prasárna, 1. koncentrace napětí 2. složitost (cena) výroby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]