Nejste přihlášen/a.
tady ten pán co psal, že se máš postavit problému čelem, má trochu pravdu. Ale na druhou stranu, já osobně ti můžu jen poradit: přejdi jinam! Já jsem teď v sextě osmiletýho a mám podobný problém, jen trochu lepší, protože přeci jen jednu kamarádku pořád mám. Ale stejně mám kolikrát pocit že bych nejradši někam utekla před těma egoistama... Naprosto tě chápu... Samozřejmě se může stát, že zase nezapadneš, ale myslím, že je to nejlepší volba, dokud jsi v kvartě, aspoň to zkusit... Tam je výhoda, že by noví byli všichni... Ale přesto, až přestoupíš na novou školu, snažila bych se udělat si víc kamarádů a ne jen takhle dvě kámošky, to pak nemáš nikoho ke komu bys mohla utéct od nich (jako teď)... Snad jsem ti trochu pomohla Přeju hodně štěstí!
No jo, ale co když tě na tom novém gymplu spolužáci nepřijmou? To přejdeš zase na jiný? Potížím se má člověk postavit čelem, ne před nimi utíkat. Myslíš že mi máme v práci šéfy bezvadný? Je to jeden blb vedle druhého a stejně s nimi musíme vycházet abysme uživili rodiny. Čím dřív to pochopíš a naučíš se to, tím lépe pro tebe.
je to těžké rozhodnutí a já tě naprosto chápu. jsem v kvintě a mám tam jen jednu nejlepší kamarádku, sice se se mnou občas pár holek baví, ale není to tak, že by se mnou trávily čas. a dokonce i ta nejlepší kamarádka je vytížená, o přestávkách někam chodí s jinými kamarádkami a já potom také trávím většinu přestávek na mobilu nebo učením. říkala jsem si, že bych radši přestoupila na čtyřleté gymnázium ale nemyslím si, že bych byla schopná najít si tam dobré kamarády a radši jsem zůstala. teď, když většina spolužáků chodí do tanečních, vztahy ve třídě se začínají utužovat protože spolu tráví víc času. já tam sice nechodím, ale připadá mi, že se se mnou najednou baví úplně všichni, dokonce i kluci, kteří by o mě dřív ani kolo neopřeli :D
takže i když to není lehké, dej tomu ještě šanci, pokud není kolektiv úplně mizerný, měla by ses dočkat nějakého většího, spontánního sblížení se spolužáky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.