Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, naše učitelka z Fyziky (8.třída ZŠ) mě ohodnotila známkou 4 . A já nesouhlasím.. průměr známek je na 2,78 a tak tedy nechápu jak mi může dát 4?! A kdybych se měla ohodnotit tak upřímně řeknu, že jsem žák vhodný max. na 3 a se snažím,bohužel nejsem ta , která vždy pochopí látku. Vždicky do mě jenom ryla, nutila mě přepisovat sešity kvůli úpravě , která se jí nelíbila. Pro mě byla dobrá , já se z toho naučit umím! Jsem naštvaná, podle mě mi hodně pohoršila! Já si o tom sní promluvím a už dopředu vidím jak mě odsekne.. takže do školy budu muset poslat svou matku. Poraďte co mám dělat, co vy na to?
1x
Ke zlepšení známky obyčejně bývalo nejlepší nechat se vyvolat a umět na jedničku nebo dvojku. Rozhodně to bylo pro další studium a udržení vědomostí vhodnější, než když za učitelem vyrazili rodiče.
Čtyřka teď - to je zřejmě čtvrtletí. To není žádné vysvědčení, to je jen takové informativní hodnocení a možná i upozornění, že učitel vidí rezervy. Že je prostě potřeba zabrat v učení, aby známka na vysvědčení byla lepší.
Ony ty průměry jsou ošidné. Jedna známka je z nějaké nedůležité pětiminutovky, jiná z velkého zkoušení nebo důležitého testu. Učitel ví, kterým známkám má přikládat větší váhu.
0x
Já to na problém s paní učitelkou nevidím. Fyzice, stejně jako matematice je potřeba rozmět, bez toho slušnou známku nezískáš.
K hodnocení: Průměr známek je jenom orientační. Není jediným a často ani nejdůležitějším kritériem pro stanovení výsledné známky. Záleží na celkové práci žáka v průběhu celého období a ve fyzice mj. i na pochopení učiva.
doplněno 18.11.13 18:20:PS: Ty sama se hodnotíš na max. 3. Jak by tvé znalosti z fyziky ohodnotili tví spolužáci (nemyslím kamarádky, které tě budou chtít podržet)?
0x
Výsledná známka není aritmetický průměr známek. Pokud v hodině nic neděláš, vykecáváš se sousedem, hraješ na telefonu, úkoly neděláš, nediv se.
Pokud má učitelka problém s úpravou, tak s ní o tom slušně(!) promluvit, co jí vadí, pokud je to "neřešitelný" problém, tak navštívit pedagogicko-psychologickou poradnu a nechat si vystavit papír a pak vám učitelna nic neřekne. Stejně tak můžeš o známce.
Pokud máš na malé písemky jedničky, na zkoušení za 4 a na velký test taky, nediv se.
0x
Výsledná známka se skládá z více věcí, není to jen o průměru známek, které u dané učitelky máš. Je pravda, že jde o známku, která Ti vychází ve čtvrtletí, s tím se dá ještě něco dělat, jak k dobrému, tak i k horšímu. Ale pokud opravdu nesouhlasíš s ohodnocením v daném předmětu, můžete to řešit přes ředitele školy, na naší škole k tomu také došo, postupovalo se tak, že došlo k přezkoušení před ředitelem a dalším učitelem. Zkus zabrat, snad se Ti známka do konce pololetí podaří vylepšit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.