Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznám, jestli mám na VŠ

Od: plysak* odpovědí: 9 změna:

Potřeboval jsem si zvednout sebevědomí a tak jsem se přihlásil na dálkové studium. Je to pro mne všechno absolutně nové, jakobych začínal od nuly. Právě teď jsem se zasekl na jednom druhu příkladů. Jasně že na to přijdu, ale jde mi o to, jestli se nepřeceňuji.Dejme tomu, že mi bude trvat dvě hodiny, než to pochopím a procvičím. A takových situací mám hromadu. Představuji si studenta, který na to koukne a řekne si : Aha, takhle, dobrý, jdu dál. Tak to já nejsem. U mne to de facto znamená učit se veškerý volný čas. Mám na to?

doplněno 17.11.13 10:11:

No a pokud něco umím, za týden to zapomenu a musím to projít znova od začátku.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tr
hodnocení

0x

Zdravím, většina studentů to takto má a to znatelnější to je, pokud máte studium denní. Jen pár "vyvolených", tzv. vědátorů to umí tak, že se ve škole de facto nudí. Moje rada zkuste to, ale pokud by to nadměrně lezlo do volného času delší dobu (to znamená, že časem na sebe člověk nemá čas), tak rychle pryč, jinak budou problémy.

figurek*
hodnocení

0x

jj, co vás učitel na střední škole učil čtvrt roku, to na kantor na VŠ projede za dvě hodiny. Například v deskriptivě. Profesor předvede základní úlohy, řekne k čemu jsou a už se k nim nikdy nevrátí. Co bylo jednou probráno je jasné a hotové a je na vás, jak si poradíte. Jestli na školu máte nebo ne, to spolehlivě poznáte ve zkouškovém období.

tr

Taky se dost pozná náročnost na zápiscích, pokud je vedete. Třeba na denní strojařině není problém za semestr popsat dva A4 bloky 50 listech z obou stran písmem průměrně velkým a to jsou jen hlavní poznámky. Záleží co je to za školu a hlavně obor.

uska*
hodnocení

0x

Jak to poznáte? Tak, že to vyzkoušíte, zdrhnout můžete vždycky. Když to neuděláte, budete mozek stále zaměstnávat otázkou, zda jste to neměl zkusit. Takže hurá do toho. Kolem sebe vidím lidi s titulem a vůbec mi není jasné jak mohli VŠ udělat. A udělali - nejsou to právníci z Plzně.

Že něco po týdnu zapomenete, čert s tím. Nezapomene úplně vše. Za další týden do hlavy musíte dostat to, co budete potřebovat u další zkoušky. Je to nalej - vylej. Držím palečky.

V životě lituji jen toho, co mě lákalo a nezkusila jsem to. Něco již nemám šanci dohnat , byť se snažím co to jde.

plysak*
hodnocení

Dík za podporu. Zkoušel jsem udělat zápočtovou práci z matematiky. Na té jsem zjistil, že nic neumím. Zvlášť, když se toho polovina nestihla probrat a už nestihne. Doučte se sami. Kromě toho z nedostatku času na přednášce jednoduché výukové příklady, v praxi dost komplikovanější.Tohle nemůže vyjít bez doučování. Jak to, že dnes má vejšku každý druhý?

laik*
Protoze ji maji z humanitnich oboru, kde neni matematika *smich*

buss
hodnocení

0x

Jak to poznat? Jedině do toho jít! Ovšem dálkové je horší, ve škole jsou větší možnosti, co nabízí. Pokud je člověk sám, s kým kdykoliv konzultovat, půjčovat... Ale dnes výhody internetu, materiály ze zahraničí, možnost komunikace...
Prostě vydržet, o ničem jiném to není a pokud je to žádaný obor, tak se to vrátí. Každý se učíme jinak, chápeme rychleji, pomaleji, musí to nadří. Hledat jak se učit, co vyhoví.

plysak*
hodnocení

Už vím odpověď. Nemám na to. Víte, že mi to za ten stres nestojí? Je to jako několik superrychlokurzů spíše někdy vědátorů, než pedagogů. Zbytek se douč sám, máš na jeden předmět dva týdny. Někomu stačí prolézt u zkoušky, já jsem bohužel typ, který to chce umět na 95 %, než ke zkoušce půjde. A na to není čas.

k2

Z druhe strany mnoho lidi jde ke zkousce s tim, ze to umi tak na 95% (jsou o tom sami opravdu "vnitrne" presvedceni). Az zkousejici je vyvede z omylu a zjisti, ze jejich znalosti staci tak akorat na to prolezt...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]