Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jsem v 1 ročníku na SŠ a zjistil jsem,že na tu školu nestačím. Takže bych se chtěl zeptat, jestli bych mohl hned teď odejít ze školy, pak přidat přihlášku na jinou a začít od znovu v září na nějaké jiné, děkuji =)
V prváku ti ješrtě není osmnáct, takže tyhle kroky těžko můžeš dělat ty, ale rodiče.
Proč myslíš, že na školu nestačíš?
Tak jako tak, udělej vše pro to, abys neztratil rok.
Hned si zkus spíše zařídit přestup na jinou školu. Podmínky určuje ředitel školy, kam bys chtěl jít. Zeptej se tedy přímo na té škole, zda a za jakých podmínek bys k nim mohl přestoupit. Třeba bys mohl složit jen rozdílové zkoušky z některých předmětů. Ovšem pozor, nejsem si jistá, zda to jde urprostřed školního roku, nebo až na jeho konci. (Možná ví někdo další z rádců?)
Navíc, když bys teď ze školy odešel, nebudeš mít status studenta, což s sebou nese spoustu komplikací. Takže i kdyby přechod nebyl možný, doporučuji ti na škole zůstat až do letních prázdnin. A také do doby, kdy si budeš jistý, že tě na tvou vysněnou školu vzali. Co bys dělal, kdyby ne?!?
A co bys dělal od teď, když bys skončil školu, do září?!?
Nechci přestoupit, nechci mezi lidi kteří už se přes 2 měsicé znají a pak bych přišel jako nový.. Chtěl bych klidně být na škole o 1 rok déle, dal bych si stejnou přihlášku s nejlepším kámošem(který je teď v 9) na školu =) dobře řekněme že bych dokončil prvák, takže bych chtěl ještě poradit, jestli bych mohl jít na přimačky a být stále na té 1. škole, kde teď jsem a jestli bych se dostal na tu druhou školu, odešel bych s té 1 a šel na tu 2.. =). díky
Nedá mi to a musím se tě zeptat na pár věcí a pár věcí ti říct. Nejspíš ti to bude proti srsti, ale to se nedá nic dělat.
Tak nejdříve otázky, klidně si na ně odpověz jen pro sebe:
Vážně školu nezvládáš, nebo jsi jen líný jí věnovat víc času a učení?
Jsi vážně přesvědčený, že tě obor na jiné škole bude bavit více?
Že ti více půjde?
Žej bude škola snazší?
Uvědomuješ si, že to celé není jen o tobě? Ž e rok, o který budeš déle studovat je také rok navíc, kdy tě rodiče živí?
Nechceš na tu druhou školu jen proto, že tam půjde kamarád?
Chtěl bys na ní, i kdyby kamarád šel nakonec jinam?
A říct ti chci to, že nepřestoupit kvůli tomu, že ty lidé se dva měsíce znají,. je vážně hloupý a dětinský důvod. Seznámil by ses. A úplně v pohodě. Možná i líp, než oni spolu. Vím to dobře,. k nám na školu přicházeli lidé i po dvou, třech letech a všichni si našli známé a kamarády. Když začíná prvák a nikdo nezná nikoho, všichni se seznamují a je to celé zmatené. Když přijdeš později, už podle skupinek vidíš, kdo se s kým baví a to ti o lidech hodně poví. Hlavně ale většina z nich se dřív nebo později přijde sama seznámit s novým člověkem, protože je to vlastně ozvláštnění.
Pořádně to znovu zvaž, zatím mi to toiž zní, že se z mladické nerozvážnosti ženeš do zbytečné chyby.
1) Právě proto, že jsem liný to školu nezvádam:/ , jenže když máš někoho kdo tě zná tak tě tomůže doučovat apod=)
2) Jsem přesvědčený, že ano, teď máme ve třídě 30 kluků :X
3) S nejlepším kámošem se kterým trávíš každej den, yo
4) To samý jako u 3)
5) To samý jako u 4)
6) Lepší o rok živené navíc, než abych tu školu neudělal že yo..
7) Přesně tak, protože je to člověk se kterým si rozumým apod. =)
8) On je stejný jako já, dame si stejné přihlášky(dostat se ani pro 1 není problém)
9) Ať to je klidně dětinský, já ve svojí situaci si myslím, že bych měl dodělat 1 ročník a pak jít s kámošem zase do prváku. =)
Pokud si myslíš, že ti kamarád bude se školou čtyři roky pomáhat, říkám ti rovnou, že na 99% nebude (ať teď tvrdí cokoli). Za střední se lidé hodně mění.
Tvoje důvody jsou, promiň mi to, vážně hloupé. Zamakej a zůstaň tam, kde jsi. Jinak za rok budeš řešit, že nezvládáš ani svou druhou školu.
Když o sobě víš, že jsi líný a proto školu nezvládáš, nemá cenu chodit na jinou. Každá střední školamá své nároky a když nezvládneš jednu, jak chceš zvládnout jinou? A za ruku Tě nikdo po dobu studií vodit nebude. S tím kamarádem nepočítej, že Tě 4 roky potáhne, Ty se jen bez práce povezeš a budeš od něj opisovat úkoly.
Viděla bych to spíš na nějaký učňák. Učivo tam není tak těžké jako na SŠ a dobrý zámečník, instalatér, truhlář či topenář má vždycky dost zákazníků.
Když školu ukončíš teď, co chceš dělat? Jak se budeš 3/4 roku živit? Najdeš si brigády?
Být Tebou zůstala bych tam kde jsi a do učení se trochu /pořádně/ obula. To by v tom byl čert, abys lenost nepřekonal. Navíc, když jsi líný tady, kde je psáno, že na té další líný nebudeš? Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.