Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IT - najdu práci snadno?

Od: wwear odpovědí: 11 změna:

Dobrý den jaká je pravda o tom IT? Někdo říká ,že nemaj skoro žádnou šanci najít zaměstnání ve svém oboru a někdo zase ,že IT je potřeba všude a ,že najdu práci lehce tak jak to tedy je prosím :/ Já osobně si myslím ,že ne ,ale rači si nechám poradit :D

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

IT a technické obory mají na trhu práce velmi dobré šance.

hodnocení

0x

Je to jako skoro ve všem. Pokud budete na úrovni, tak seženete práci vždy a dobře honorovanou. Pokud se v tom budete plácat, tak vás nikde nevezmou.

zvidavajanca*
hodnocení

0x
Uplatneni je, jen dotycny musi byt na urovni a dale se vzdelavat.

hodnocení

0x

Zrovinka předevčírem jsem četl článek...

zive.cz/...

Velice poučný, a hlavěn diskuze jako vždy výživná a informačně plnější než článek samotný...

hodnocení

0x

Záleží na tom, co si kdo pod IT představuje. Důležité je se specializovat a být ve své specializaci expert. To znamená neustále se zdokonalovat a trávit u PC prakticky všechen čas. Potom je šance na relativně slušný příjem. Celkově je dnes lepší jít do jiných oborů, v IT je velký přetlak. Vše se začíná outsourcovat do Číny a Indie, takže místa mizí a tento trend bude pokračovat.

Třeba takový zubař pracuje denně maximálně 4 hodiny a má tak 5x víc než nejlíp placený informatik. I šikovný pojišťovák si přijde na víc s mnohem menším úsilím.

figurek*
hodnocení

0x

není IT jako IT. Programátoři se cení a je jich málo. Údržbářů firemních pécéček a nějaké té LAN sítě je zase až příliš mnoho a nic moc si nevydělají. Proto se tlačte mezi programátory.

hm*
hodnocení

0x

Jak kde. Určitě není pravda, že "IT je potřeba všude", resp. že všude někoho chtějí přijmout. Každá firma, která ajťáky potřebuje, je má. Ajťáků je určitě potřeba mnohem méně, než třeba prodavaček. A ani prodavačka nesežene místo snadno, leckdy ho nesežene vůbec. A tak je to i v IT.

joudic*
hodnocení

0x

a duvod otazky? jsem hlavne 3d designer ale programuju mj., a mam za to docela uchazejici peniz, a nekdy je to i zabavna prace a prijemna zmena... nekdy :) zadnou skolu jsem nedelal, podnikam ;)

doplněno 17.11.13 15:23:

s tim ze sitař si nic nevydela naprosty souhlas

jelito
hodnocení

0x
Ahoj, ono hrozně záleží na tvých schopnostech, respektive znalostech. Jinak jestli umíš programovat (PHP, SQL nebo JavaScript) tak si vždycky najdeš práci. Jestli k tomu umíš jazyk, tak je dobrý vyzkoušet si práci v zahraničí. Kámoš to zkoušel a říkal že ty prachy co jsou tady a v zahraničí, tak se nedají srovnat (on byl konkrétně v Německu, našel si to skrz tuhle firmu itprace-nemecko.cz/... Tak třeba ti to pomůže ;)

buss
hodnocení

0x

Ano, ale jako ve všem je třeba být lepší, než ti ostatní na trhu prácwe - poptávka/nabídka.

korem
hodnocení

0x
No jasně že si najdeš práce všude, když seš šikovnej na IT a nejlepší na tom že, že můžeš v tomto oboru začít i jako tzv. freelancer, já jsem třeba takto začínal (práci freelancera najdeš třeba tady: itresources.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]