Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Jsem žákem 9.ročníku základní školy a jako správný "deváťák" zvažuji kam na střední školu. Rád by jsem vás obeznámil se situací tady ve městé a s mým prospěchem... V pololetí 8. třídy jsem měl 4 dvojky(Český jazyk, Matematika, Anglický jazyk, ...) A v druhém pololetí jsem měl 5 dvojek(ČJ, M, D, NJ A CH), toto pololetí vypadá na 5-6 dvojek(může to vyjít jak lěpe, tak hůře). V Opavě jsou dvě Gymnazia, jedno gymnázium přijíma 90 lidí a druhé 60, na oba se hlási kolem 200 lidí(strašně moc lidí si dává na oba). Moje příprava spočívá v tom, že chodím na SCIA k naším učitelkám ze základní školy, kde hodinu probíráme a vysvětlujeme, od příštího týdne začnu chodit na přípravné kurzy ke přijímačkám + budu mít doučováni z matematiky(soukromé). Otázka zní zda-li má vůbec cenu hlásit se na gymnázium, hodně spoléhám na přijímačky, ale pořád se bojím, nevím jeslti mam dát přihlášku na oba gymly nebo na gymlp a na nějakou střední školu nebo se gymlpu vyhnout. Chtěl bych na VŠ nebo univerzitu, nejsem moc manuálně zručný, takže se bojím kam bych šel, kdyby mi nevyšel gympl...
Za odpoěď děkuji
Proc chces jit na zakladku s maturitou? Kdyz vylitnes s vs tak nic nemas muzzes tak akorad delat u kasy ci popelare...
doplněno 12.11.13 17:41: na vs muzes i po prumce a strojaru ci elektrotechniku je malo! a dost dobre placenych )
Ahoj, šanci určo máš. Brácha se hlásil na gympl s takovým nijakým vysvědčením, protože je lenoch a pohodlný, ale hlavu na to má a to na přijímačkách ukázal. Doporučuji to, co dělal on - měsíc před přijímačkami dělal každý den jeden scio test nebo jakýsi, který ho čekal, nastavil si čas, který pak měl na test u přijímaček, a měsíc drtil.
Vyplatilo se.
Vyznamenání je velice slušný prospěch, klidně bych dala přihlášku na obě gymnázia, obzvlát, pokud ještě nevíš, kam budeš směřovat po SŠ.
Na jaké přípravné kurzy k přijímačkách bideš chodit?
Já bych doporučila ten kurz/ty kurzy, které pořádá škola, na niž se chceš přihlásit. Bývá tam možnost nahlédnout do testů předešlých ročníků a seznámení se s některými vyučujícími plus jejich nároky na žáky se rozhodně neztratí.
V tvém případě bych dala přihlášku na obě gymnázia, protože je vidět, že "to" opravdu chceš a snažíš se. Nevím tedy z čeho se tam skládají přijímací zkoušky, ale jestli ze Scio testů a ty chodíš na Scio přípravy, tk se ty testy v podstatě naučíš. Opravdu to tak funguje, protože ty otázky jsou dělané stále principielně stejně a ví se, že po těchto přípravách už nemají vypovídající hodnotu - nic ti nevypoví o tom, jak na tom jsi, ale to je ti asi jedno, hlavně se tam chceš dostat, že? Jen nezapomeň, že ještě těžší pak může být se tam udržet, i když s těmi pár dvojkami bych to taky moc neřešila, alee zase záleží na tom, jak moc na ně dřeš... Každopádně hodně štěstí
Neměl by si mít problém se dostat, s přípravou to bereš dost vážně (já teda když šla na gympl, tak jsem na SCIO testy udělala jeden cvičný testa to bylo vše :D Dostala jsem se, byla jsem čtvrtá, a nemyslím si o sobě, že jsem geniální )
Zkus se podívat, jak moc bodů ti strhnou za známky (pokud se to bere v úvahu) ve srovnání, kdyby si měl samé "1". Na webu by to už mělo být nebo co nejdřív bude.
Ve škole se snaž, i když to nebude úplně na "1" občas jsou v pololetí učitelé hodnější (pokud je to nerozhodné), aby pomohli dostat se žákům na jejich školy, píše se to do výroční zprávy a taky to něco vypovídá o dané škole i když u ZŠ se podle toho až tak rodiče při výberu neřeší, mají jiná kritéria (třeba vzdálenost školy od domova/jejich práce), ale to je jedno. Předpokladme je však, že nebudeš dělat problémy a budeš se snažit. Těžko dostane lepší známku ten, kdo nedělá úkoly, v hodině nepracuje, hraje si s mobilem nebo povídá s kamarádem.
Dále je si třeba uvědomit - víš, kam chceš po SŠ směřovat? Po gymplu se předpokládá, že půjdeš na VŠ (jinak fakt nemáš o moc vyšší vzdělání než je základka a i ti co studovali "horší školy" - SOŠ, SOU jsou na tom lépe, co se uplatnění týče.
Ony ani průmky nejsou špatné - máš už nějakou odbornost a můžeš buď jít pracovat nebo jít na vysokou. Připraví tě na studium taky - třeba budeš mít problém s některými předměty, co gympláci mít nebudou (matematika), ale v odborných budeš mít navrh ty (a gympláci budou mít větší problém).
Pokud chceš jít na práva nebo medicínu, pak je gympl jasný - nic jiného tě lépe nepřipraví.
Zda podat přihlášku na obě gymnázia je na tobě, možná sis už udělal nějaký test a vyhodnotil ho, vč. srovnání s ostatními, to ti řekne jak an tom si a jaké máš šance.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.