Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je šance dostat se na Gympl?

Od: pesimista odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

Jsem žákem 9.ročníku základní školy a jako správný "deváťák" zvažuji kam na střední školu. Rád by jsem vás obeznámil se situací tady ve městé a s mým prospěchem... V pololetí 8. třídy jsem měl 4 dvojky(Český jazyk, Matematika, Anglický jazyk, ...) A v druhém pololetí jsem měl 5 dvojek(ČJ, M, D, NJ A CH), toto pololetí vypadá na 5-6 dvojek(může to vyjít jak lěpe, tak hůře). V Opavě jsou dvě Gymnazia, jedno gymnázium přijíma 90 lidí a druhé 60, na oba se hlási kolem 200 lidí(strašně moc lidí si dává na oba). Moje příprava spočívá v tom, že chodím na SCIA k naším učitelkám ze základní školy, kde hodinu probíráme a vysvětlujeme, od příštího týdne začnu chodit na přípravné kurzy ke přijímačkám + budu mít doučováni z matematiky(soukromé). Otázka zní zda-li má vůbec cenu hlásit se na gymnázium, hodně spoléhám na přijímačky, ale pořád se bojím, nevím jeslti mam dát přihlášku na oba gymly nebo na gymlp a na nějakou střední školu nebo se gymlpu vyhnout. Chtěl bych na VŠ nebo univerzitu, nejsem moc manuálně zručný, takže se bojím kam bych šel, kdyby mi nevyšel gympl...

Za odpoěď děkuji :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dal bych gympl a nějakou SOŠ-ku. Myslím že máš šanci. Spousta studentů na to kašle a nepřipravuje se jako ty.

pesimista
hodnocení

K této možnosti se spíš přikláním, ale rodiče si myslím, že bych to zvládl, kdyby jsem dal na obě, takže jsem zmatený :D

belkvl*
hodnocení

0x

Proc chces jit na zakladku s maturitou? Kdyz vylitnes s vs tak nic nemas muzzes tak akorad delat u kasy ci popelare...

doplněno 12.11.13 17:41:

na vs muzes i po prumce a strojaru ci elektrotechniku je malo! a dost dobre placenych :))

pesimista
hodnocení

Je pravda, že tyto obory nejsou špatně placeny, ale jak jsem zmínil, nejsem moc zdatný na manualní práce. Možná tak architektura, to by mi mohlo trochu jít :)

martinaa*
hodnocení

0x

Ahoj, šanci určo máš. Brácha se hlásil na gympl s takovým nijakým vysvědčením, protože je lenoch a pohodlný, ale hlavu na to má a to na přijímačkách ukázal. Doporučuji to, co dělal on - měsíc před přijímačkami dělal každý den jeden scio test nebo jakýsi, který ho čekal, nastavil si čas, který pak měl na test u přijímaček, a měsíc drtil.

Vyplatilo se.

pesimista
hodnocení

Tak nějak to plánuji udělat po pololetí, do té doby se musím sále soustředit na školu, aby mi tam něco neulítlo :)

iz*
hodnocení

0x

Vyznamenání je velice slušný prospěch, klidně bych dala přihlášku na obě gymnázia, obzvlát, pokud ještě nevíš, kam budeš směřovat po SŠ.

Na jaké přípravné kurzy k přijímačkách bideš chodit?

Já bych doporučila ten kurz/ty kurzy, které pořádá škola, na niž se chceš přihlásit. Bývá tam možnost nahlédnout do testů předešlých ročníků a seznámení se s některými vyučujícími plus jejich nároky na žáky se rozhodně neztratí.

pesimista
hodnocení

Ano budu chodit na přípravné kurzy, kde chci jít. :)

horsik*
hodnocení

0x

V tvém případě bych dala přihlášku na obě gymnázia, protože je vidět, že "to" opravdu chceš a snažíš se. Nevím tedy z čeho se tam skládají přijímací zkoušky, ale jestli ze Scio testů a ty chodíš na Scio přípravy, tk se ty testy v podstatě naučíš. Opravdu to tak funguje, protože ty otázky jsou dělané stále principielně stejně a ví se, že po těchto přípravách už nemají vypovídající hodnotu - nic ti nevypoví o tom, jak na tom jsi, ale to je ti asi jedno, hlavně se tam chceš dostat, že? Jen nezapomeň, že ještě těžší pak může být se tam udržet, i když s těmi pár dvojkami bych to taky moc neřešila, alee zase záleží na tom, jak moc na ně dřeš... Každopádně hodně štěstí ;)

pesimista
hodnocení

Mockrát děkuji :)
Myslím si, že bych neměl mít problém se tam udržet a i kdyby tak 5 můžou dostat lidé, kteří na to s prominutím serou, takže 4 je pěkná známka :D

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Neměl by si mít problém se dostat, s přípravou to bereš dost vážně (já teda když šla na gympl, tak jsem na SCIO testy udělala jeden cvičný testa to bylo vše :D Dostala jsem se, byla jsem čtvrtá, a nemyslím si o sobě, že jsem geniální ;))

Zkus se podívat, jak moc bodů ti strhnou za známky (pokud se to bere v úvahu) ve srovnání, kdyby si měl samé "1". Na webu by to už mělo být nebo co nejdřív bude.

Ve škole se snaž, i když to nebude úplně na "1" občas jsou v pololetí učitelé hodnější (pokud je to nerozhodné), aby pomohli dostat se žákům na jejich školy, píše se to do výroční zprávy a taky to něco vypovídá o dané škole i když u ZŠ se podle toho až tak rodiče při výberu neřeší, mají jiná kritéria (třeba vzdálenost školy od domova/jejich práce), ale to je jedno. Předpokladme je však, že nebudeš dělat problémy a budeš se snažit. Těžko dostane lepší známku ten, kdo nedělá úkoly, v hodině nepracuje, hraje si s mobilem nebo povídá s kamarádem.

Dále je si třeba uvědomit - víš, kam chceš po SŠ směřovat? Po gymplu se předpokládá, že půjdeš na VŠ (jinak fakt nemáš o moc vyšší vzdělání než je základka a i ti co studovali "horší školy" - SOŠ, SOU jsou na tom lépe, co se uplatnění týče.

Ony ani průmky nejsou špatné - máš už nějakou odbornost a můžeš buď jít pracovat nebo jít na vysokou. Připraví tě na studium taky - třeba budeš mít problém s některými předměty, co gympláci mít nebudou (matematika), ale v odborných budeš mít navrh ty (a gympláci budou mít větší problém).

Pokud chceš jít na práva nebo medicínu, pak je gympl jasný - nic jiného tě lépe nepřipraví.

Zda podat přihlášku na obě gymnázia je na tobě, možná sis už udělal nějaký test a vyhodnotil ho, vč. srovnání s ostatními, to ti řekne jak an tom si a jaké máš šance.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]