Nejste přihlášen/a.
Zdrávím mám problém, potřebuji spočítat, jaký tlak by byl potřeba pro zvednutí 110kg, gravitáční konstanta je zaokrouhlená na 10.
Mohl by mi někdo prosím pomoci, nebo alespoň poradit vzoreček? Děkuji předem.
Gravitacni konstanta Ti zde nepomuze.
Zrejme mas (predpokladaje podle hodnoty) na mysli gravitacni zrychleni.
Vynasobis-li hmotnost gravitacnim zrychlenim, dostavas silu, potrebnou na zdvihnuti bremene (konstantni rychlosti).
Sila ovsem neni tlak.
Takze bud mas na mysli ve skutecnosti silu a nebo pokud skutecne tlak, pak by bylo potreba pro uspesne vyreseni znat vice vstupnich parametru. Coz ale asi nebude tento pripad.
Tak jsem to nějak přerýsoval z pracovního listu do malování. Jde o to, že nejakej s prominutím "imbecil" v naší třídě, navrhl, jaký by musel být tlak v tryskách IronManova obleku, kdyby jsme ho chtěly postavit a učitelka, tu úlohu hned nakreslila ve wordu a vytiskla a mi to máme za DÚ. Samozřejmě bych mohl napsat nesmyslné čísla a prostě říci, že to asi mám špatně, ale když už za to máme známky, tak bych to chtěl skusit, ale sám sem se nehnul, původně sem si myslel, že postačí hmotnost a váha, ale asi ne.
Aha.
Ale u trysek nejde o tlak, ale o tah (terminus technikus).
Tah, neboli tazna sila (ta, co zveda Iron Mana) je rovna hybnosti spalin za cas, coz je dano konstrukci / nastavenim trysek.
Minimalni tah pak musi byt roven prave tize Iron Mana.
U trysek nema smyl pocitat zadny tlak v tryskach. Tak nefunguji. Je to prosta akce a reakce.
My jsme pracovaly s tím, že to co říkáte už by bylo moc obtížné, tak uvadíme to že jde o trysky do kterých by proudil vzduch.Takže tam jde o tlak toho vzduchu, který vychází z trysek.
A k velikosti trysek, ty jsou velké přesně jako ty vyznačené části, takže ty čtyřy kvádry, které jsou zvýrazněné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.