Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převody jednotek

Od: vojtin odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer,lámu si tu hlavu nad převody jednotek a tomuhle kousku nemůžu přijít na řešení,chtěl bych poprosit,zdali by mi někdo nepomohl,děkuji.

3 272 mg.kg-1 Kolik je to μg.100 g-1

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nějak nerozumím co chceš na co převést, napiš to prosím trpchu lépe.

hujer123*

Nejdřív pčeveď na mikrokramy na kilogram a pak tepve na mikrogramy na 100g.

vojtin
hodnocení

tak to by bylo 3 272 000 mikrogramů? Ale jak na 100 g to nevím...

ladinpraha*

3 272 000 jich máš na kilogram. A na 100 gramů jich tedy bude kolik?

Nebo jinak"pomoz si tím, že si pracovně zavedeš pomocnou jednotku hektogram místo sto gramů.

luke237
hodnocení

0x
Neni na tom nic sloziteho, kdyz se vi, jak na to ;) Takhle nam to ukazal ucitel fyziky pred mnoha desetiletimi ve skole a od te doby umim prevezt cokoliv na cokoliv *smich*
Převody jednotek
luke237
Jeste jsem to trosku rozepsal a opravil jeden preklep. Snad je to srozumitelne.
Převody jednotek #2
vojtin
hodnocení

Mockrát děkuji za objasnění,asi jsem ve škole na tohle zrovna chyběl,vůbec si nepamatuji,že by jsme to někdy převáděli...

figurek*
hodnocení

0x

doufám že μg.100 g-1 znamená mikrogram na sto gramů, vědecky mikrogram na hektogram. *ee* Takovou jednotku svět neviděl.

*

Musíš srovnat jednotky. Nejdříve převěď miligramy na mikrogramy, potom kilogramy na gramy, nakonec gramy na hektogramy.

3 272 mg/kg = 3 272 000 μg/kg = 3 272 μg/g = 32,72 μg/hg *uf*

Pozdravuj paní učitelku. *bzum*
doplněno 10.11.13 12:41:

Teď vídím, že jsem to napsal blbě. Poslední číslo se musí 100x zvětšit a ne 100x zmenšit.

3 272 mg/kg = 3 272 000 μg/kg = 3 272 μg/g = 327 200 μg/hg

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]