Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám jeden takový dotaz ohledně řešení kvadratické rovnice.
Existuje nějaký zápis, který by odpodstatnil nekonečně mnoho řešení o kvadratické rovnice?
Pokud ano, byl bych rád kdyby se mi ho napsaly nebo poradily.
BTW: úkol se týka mimoškolně.
No já nevím, samozřejmě kvadratická rovnice má maximálně dvě řešení, ve škole by na něco takového nepřiěšla řeč, takže chápu, že jde o záležitost mimoškolní. Ale nějaký impuls k takovému dotazu musel tazetel mít, (nějaká sázka?), kdyby napsal podrobnosti, třeba bychom se o tom mohli pobavit (tedy pokud tazatel netrvá na tom,aby mu odpovídaly výhradně dámy).
Kvadraticka rovnice ma nekonecne mnoho reseni v pripade, kdy koeficienty (a, b a c) jsou vsechny zaroven rovny 0.
doplněno 07.11.13 11:31:Tedy
0*X^2+0*X+0=0
Pokud b,c budou nenulove a a polizime rovno 0, stava se z kvadraticke rovnice rovnice linearni.
Proto je pri skolnich ulohach v kvadraticke rovnici a vzdy nenulove.
Nicmene koeficienty a,b,c jsou definovana jako realna cisla, mezi ktere patri i 0.
Matematicky nic nebrani tomu, aby koeficient a byl nulovy a rovnice je stale resitelna.
Nic krom definice kvadratické rovnice, která tu podmínku obsahuje.
Nicméně o tom bychom právě mohli diskutovat; pokud tedy tazatel neztratil zájem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.