Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reportáž na téma peněz

Od: misiiinecka odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
na zítřek mám napsat Reportáž na téma, které se jakkoli týká peněz. Nejsem ve slohovkách nejlepší, a proto Vás žádám o radu. Jak by jste začali, nebo o čem konkrétně by jsme psali?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Uvědom si hlavně co je to reportáž. Trénuj k maturitě, protože pokud se tam netrefíš do útvaru, máš za pět. O penězích toho lze napsat spoustu od práce (výdělku), loterii (výhra) - aktuálně se třeba věnovat tomu, jak někdo vyhrál Sportku (cca dva dny stará událost a na reportáž dobré téma a námět - potom třeba nějaká loupež, banky (i spojení vyloupení banky), a určitě je toho ještě víc.

jezevecpsavy
hodnocení

0x

Aktuálně určitě na téma "Co s vámi udělá výhra 400 mega"

buss

Se mnou by to udělalo nic. Když jsme kdysik psali cosi o štěstí (za hluboké komuny), tak jsem napsal že je třeba peněz. A už jem byl u ředitele.

hujer123*
hodnocení

0x

Pokud byste ve slohovce použila obratu "by jste" a "by jsme", museli bychom vám to počítat za hrubku.

hodnocení

0x

Opravdu máte psát reportáž? Nemá to být něco jiného? Třeba úvaha?

Reportáž předpokládá, že se něco stalo, že jste toho byla účastna, že o tom víte mnoho podrobností, a to nejen z té konkrétní chvilkové situace. Reportáž může být z mincovny, ale musíte vědět nebo se tam dozvědět o slitinách, o množství ražených mincí za určité období. Reportáž může být o frontě před obchodním domem v den, kdy je ohlášena zajímavá sleva. Ale pak musíte vědět něco o tom zboží, měla byste text proložit rozhovorem s někým z té fronty a jeho důvodech nákupu. Další reportáž může být banky a tématem může být pokus vyměnit poškozenou bankovku. Z numismatické výstavy, ale opět je potřeba znát fakta.

Tohle všechno a mnoho jiných námětů se mi ale nezdá, že by bylo zadáno jako úkol do příštího dne. (Možná to bylo zadáno už dávno...?)

Nejsnazší téma za této situace se mi jeví vymyšlená reportáž o pejskovi z útulku, který se tam dostal po exekuci na veškerý majetek původního majitele. O jeho smutnění, přivykání si i o naději, když si ho bere do rodiny někdo nový.

iz*
hodnocení

0x

O loteriích/výhrách a krádežích/loupežích bude psát polovina třídy. Já bych se vrátila trochu do historie: např. rozdělení Československa a nové peníze.

doplněno 05.11.13 18:50:

Ale u toho jste vlastně ještě nemusela být ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]