Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mechanik seřizovač (CNC) vs plat

Od: delux* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den momentálně dělám školu technickou - obor mechanik seřizovač se zaměřením CNC stroje . A přemyšlím už dopředu kam bych potom měl jít na vysokou nebo co dělat at to v tomhle oboru dotahnu co nejdál . V budoucnu bych byl rád za pěkny plat a pohodu v práci tak jakou cestičku poradíte :)?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Pěkný plat a pohodu v práci - napadá mě poslanec, senátor, v nejlepším europoslanec *smich* Ale vážně - dělám servisáka CNC strojů, není to špatně placené, ale je to taky o tom, stále se něco učit, vývoj jde velmi rychle kupředu. CNC stroje určitě mají budoucnost, takže to není špatná vize do budoucna, odborníky je určitě třeba.

hodnocení

0x

Napriklad strojni fakultu, obor konstruovani a stroju, nebo treba obor technologie.

A nebo si to jeste behem zakladni casti studia rozmyslis a vydas se jinou oborovou cestou...

delux*
hodnocení

Jo taky jsem přemyšlel na tímhle .

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Myslím, že jako dobrý technik, to dotáhneš v jakémkoliv oboru. Podívej se na nějaký pracovní portál, co se pořaduje, jaké pozice se obsazují (třeba jobs.cz, prace.cz). Plat můžeš zjistit třeba tady platy.cz/...

Ovšem nečekej, že hned po škole (tj. bez praxe) se dostaneš na nejvyšší pozice nebo budeš mít najvyšší plat. Nástupní plat však mají technici průměrný nebo vyšší.

delux*
hodnocení

Ano s tím nepočitám ale myslel jsem to za něakou dobu až budu lepší než pruměrní :) .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]