Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úvaha - cizoložnice

Od: uvaha odpovědí: 7 změna:

Ahojte,na zítra máme do ČJ napsat úvahu o cizoložnici..nevím si stím rady,nikdy mně to nešlo..nevíte někdo prosím jak to napsat?

Ježíš však odešel na Olivovou horu. / Na úsvitě přišel opět do chrámu a všechen lid se k němu shromažďoval. On se posadil a učil je. / Tu k němu zákoníci a farizeové přivedou ženu, přistiženou při cizoložství; postaví ji doprostřed / a řeknou mu: "Mistře, tato žena byla přistižena při činu jako cizoložnice. / V zákoně nám Mojžíš přikázal takové kamenovat. Co říkáš ty?" / Tou otázkou ho zkoušeli, aby ho mohli obžalovat. Ježíš se sklonil a psal prstem po zemi. / Když však na něj nepřestávali naléhat, zvedl se a řekl: "Kdo z vás je bez hříchu, první hoď na ni kamenem!" / A opět se sklonil a psal po zemi. / Když to uslyšeli, vytráceli se jeden po druhém, starší nejprve, až zůstal sám s tou ženou, která stála před ním. / Ježíš se zvedl a řekl jí: "Ženo, kde jsou ti, kdo na tebe žalovali? Nikdo tě neodsoudil?" / Ona řekla: "Nikdo, Pane." Ježíš řekl: "Ani já tě neodsuzuji. Jdi a už nehřeš!"

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dery*
hodnocení

0x

Úvaha zjednodušeně znamená napsat svůj názor.
Ze začátku napiš krátký odstavec, nad čím se "článek" zamýšlí, oč v něm jde.
Pak napiš, co si o něm myslíš ty. Co si myslíš o jeho obsahu, jednoduše - co si myslíš o tom, o čem je, jaký máš na věc, kterou článek popisuje, názor ty, jaké třeba mají názory lidé všeobecně a porovnej to.
A pak dojdi k nějakému závěru, shrnutí.

uvaha
hodnocení

Děkuju :) ale to já právě nevím jak napsat..

dery*

Copak ty nevíš, co si o tom myslíš?
Přece máš nějaký názor na to, jak se chovala ona, jak se zachoval Ježíš atd. a jak bys to popř udělal/a ty, ne?
To ti nikdo jiný napsat nemůže, jde o TVOJE uvažování...

Napriklad

Uvod - strucne shrnout, o co v tom pribehu jde, vystihnout pointu

Stat - rozvinout pointu, zamysleni se nad vinou, trestem, odpustenim...

Zaver - tvuj pohled na vec

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Uvedený text je výchozí text, ze kterého máš vycházet nebo to sis vyhledala, co je to cizoložnice?

doplněno 30.10.13 12:04:

U maturity ti taky nikdo nepomůže a už vůbec nenapíše za tebe. A pokud budeš maturovat slohovce se nevyhneš.

To je určitě výchozí text (už proto, že se zde pojem "cizoložnice" nevysvětluje, jeho znalost se předpokládá). Vlastně je zadání podobné, jako když má farář na základě čtení z evangelia napsat kázání. Možná by pomohlo zadat do googlu "kázání o cizoložné ženě".

figurek*
hodnocení

0x

no tak pravda, úvaha rozhodně neznamená napsat svůj názor, jak vám kdosi radí v horním příspěvku.

Pamatuji, jak jsme na škole psali úvahu a třetina třídy dostala pětku, protože to co napsali, nebyla úvaha. Tak si dejte si pozor, ať nedopadnete stejně. Já jsem tehdy pětku nedostal, protože jsem používal obraty jako : Položme si otázku..., hledejme odpověď ... a podobně. Musíte jakoby nahlas přemýšlet a to přemýšlení si zdůvodňovat.

Podívejte se do vaší učebnice na základní rysy úvahy a těch se držte.

*

Položme si otázku, v čem je hlavní myšlenka starého biblického příběhu o cizoložnici a v čem vlastně spočívala její vina. Jestli jestli se opravdu provinila ona sama kvůli své špatné povaze anebo kvůli špatným mravům celé společnosti ... atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]