Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, myslíte, že bych měla na gymnázium jít, když mám 2 dvojky (matematika, chemie) a 2 trojky (angličtina a český jazyk)
Musíš se hlavně rozmyslet co po gymnáziu. Po gymnáziu prostě musíš na vysokou. Jinak nemáš kvalifikaci na nic a jsi míň než vyučení. Znám gymnasisty, kteří skončili jako prodavači za minimální mzdu. Nikam jinam je nevezmou.
Takže pokud jsi si jistá, že chceš a zvládneš vysoko, běž na gymnázium. Jestli ne, tak běž raději na odbornou střední školu a po ní můžeš jít na vysokou také, ale můžeš i pracovat v oboru, který vystuduješ.
doplněno 26.10.13 13:39:Rozhodně jsem to nemyslel tak, že bych nějak znevažoval učební obory nebo vyučené lidi. Myslel jsem to v poměru dle náročnosti studia. Nejtěžší je gymnázium, lehčí jsou střední odborné školy a jěště o něco lehčí jsou učiliště. Absolvent gymnázia může na trhu práce konkurovat pouze těm co absolvovali jen základní školu. Kdokoliv jiný má proti nim ve svém oboru výhodu.
Ahoj,
předpokládám, že se ptáš na čtyřleté gymnázium a ne na osmileté? Ber v potaz, že gymnázium je o trochu těžší než střední škola. Tudíž pokud už v devítce máš trojky, na gymnáziu je budeš mít určitě a doufej, že nepřibude nějaká čtyřka (pokud ty trojky byly na hraně s dvojkami a vzešly z nich trojky - tak snad ne, ale pokud jsi měla mezi 3-4 a máš trojku, tak je to k té čtyřce na gymplu víc náchylné). Také je asi dobré, jak už psali ostatní, si ujasnit, jestli chceš studovat vysokou nebo být třeba prodavačkou, učitelkou v matěřské nebo tak, kde se hodí víc ta střední. Většina z nás - lidí ny gymplu (ať už osmiletém nebo čtyř) doteď moc neví, co vlastně chce dělat... Je to výhodné - nemusíš se rozhodovat už teď, ale rozhodnutí odložíš o čtyři/osm let...jen pak musíš doufat, že dojdeš k nějakému prozření a budeš znát alespoň směr, když už ne obor. (V to doufám já
)
Hodně štěstí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.