Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ruční obrábění ve škole

Od: lunixis odpovědí: 7 změna:

Dobrý den jak je hodně težký ruční obrábění ve škole ve strojírenství v praxích ( v práci se tím obrábením už živit nechci ,ale ve škole to je v 1. ročníku a ve 2. už je strojní obrábění )

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ruční obrábění v I.ročníku není těžké, jde zejména o řezání ruční pilkou, pilování, řezání závitů, já jsem se učil i zaškrabávat. Ve II. ročníku si vyzkoušite soustružení, frézování, vrtání atd.

I když se tím nebudete živit, nabyté dovednosti se v životě budou často hodit. Řekl bych, že to platí pro každého chlapa.

petr123*
hodnocení

2x

Není to těžké. Spíš je to jen někdy otravné, když třeba týden v kuse ručně piluješ ten samý kus železa o centrimetr s tím, abys to měl pak na desetinu milimetru přesně ;)

asd*
hodnocení

0x

Na škole mi to přišlo náročné, s odstupem to hodnotim jako pohodovou zábavu. Řezání pilkou, pilování, závity, dělení majzlíkem, nýtování atd. - minimálně se to hodí v životě a základy by měl umět každý chlap = učil bych to už na základní škole.

lunixis
hodnocení

Děkuji za odpovědi a ještě mám jeden dotaz na sváření já jsem svařoval jen s mim dědou a to jen 3x a chci se zeptat jestli hrozi nějaké požkození oči ( bude to ve 2. ro čníku) díky za odpověď.
praivo*
Pokud budeš mít odpovídající ochranné pomůcky, tak ne.
figurek*

ve druhém ročníku průmyslovky jsme svařovali elektrikou, plyn nám do ruky nedali. Vy na tom budete asi stejně. Takže budeš potřebovat montérky, montérkovou blůzu a vysoké boty. Jiskry při svařování elektrikou totiž nejsou jiskry, ale prskající kapky žhavého železa. Proto ti radím svařovat pořádných gatích a v pořádných botech a ne v trenkách a v pantoflích.

Druhá věc, elektrická svářečka svařuje elektrickým obloukem. Víš co je to elektrický oblouk? Je to elektrický výboj mezi elektrodou svařečky a svařovaným materiálem. Svítí tak silně, že poškozuje oči. Proto kdo svařuje, ten musí mít masku s černým filtrem. Když budeš postávat někde vedle, pak se dívej kamkoliv jinam, jenom ne do plamene elektrického oblouku.

Vzhledem k tomu, jak opatrně k tomu přistupuješ, tak Ti nic nehrozí. Prostě nekoukat do oblouku. A pokud si přesto "nablikáš", budou tě večer bolet oči, jako bys v nich měl písek. Ale za den to přejde.,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]