Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Jde mi o to, že před 2 rokami mě všichni kluci ve třídě šikanovali asi rok. Tahali mě za vlasy, nadávali, ničili věci, jednou mi schovali boty takže jsem musela domů v bačkorách, při tělocviku mi dávali perdy do hlavy míčem, vylívali na mě pití jeden spolužák mi o hodině ustřihl pramen vlasů atd. atd...Třídní učitelka jim měla dát třídní důtku třeba řekla jednomu z nich: ještě jednou to uděláš tak dostaneš třídní důtku a přitom pak když ho přistihla při hodině že mi ustřihl pramen vlasů tak ho jen seřvala. Pak to asi po roce skončilo a někteří z nich se mi dokonce omluvili a já vím, že se to nedá vrátit zpět, že strach a vzpomínky mě navždy poznamenaly, ale jde mi o to, že podle mě třídní je měla víc potrestat a štve mě, že za rok šikany ty kluci vyvázli v pohodě, ale to asi teď už nenapravím co? Nejvíc mě na tom mrzí, že kvůli nim mám psychické problémy a musím chodit k psycholožce a ještě pojedu k dětskému psychiatrovi. Co si myslíte vy? Dá se to nějak zpětně vyřešit? Děkuji všem
Ahoj, na celou věc mám názor takový:
Trest nebyl příliž adekvátní k celé situaci. Třídní učitelka se k celé situaci postavila naprosto špatně. Celou situací bych řešil ne s třídní učitelkou, ale s ředitelem. Myslím, že místo,, třídní důtky, měly být uděleny trojky z chování s podmínečným vyloučením.
Podobné věci, se děly ve třídě na základní škole ( dlouhou dobu jsem z ni venku), co jsi pamatuji, tak byly uděleny trojky z chování a podmínečná vyloučení. A to jsme měly opravdu hodnou třídní učitelku a ředitele. Nepíšeš, jestli do stejné třídy ještě chodíš,nebo ne.Pokud ti dělá problém chodit do třídy s těmito lidmi, co změnit školu a začít znovu s ,, čistým štítem,,? Věr, že s pomocí psychologa se z toho dostaneš
Přeji hodně štěstí, a at je vše jako dříve, hlavně at jsi v pohodě
Měli být určitě potrestáni víc.A také třídní učitelka,že to dopustila.Ale nejvíc mě zaráží,že tvoji rodiče dopustilyiže jsi byla rok šikanována.Mého syna když přišel z vesnické školy do městské také šikanovali.Nic neřekl,ale začal být jiný a také si často vymýšlel,že je nemocný,aby do školy nemusel.Tak mě napadlo,že se mu ve škole děje něco špatného a tak jsem se ho ptala a ptala a on se svěřil, pak už mi vše říkal a když jsem zjistila,že to není nevinné klukovské zlobení,ale šikana,šla jsem za učitelkou,Ta nechtěla o šikaně slyšet,tak jem šla za ředitelem s tím ,že z těchto důvodů chci dát syna do jiné školy.Nakonec jsme se domluvili,že ho přeřadil do jiné třídy a jeho třídní učitelku potrestal tím,že ji dal z druhého stupně na první myslím i za menší výplatu.Nebylo by pro tebe také lepší jít do jiné třídy?A myslím,že by jsi měla s maminkou,nebo tatínkem dojít za ředitelem a všechno mu říct,Už proto,aby se dalším dětem nedělo něco podobného,když ta třídní tohle dopustí.A ty se snaž klukům odpustit,to ti pomůže.
Kolik ti je let? Kluci (mladí) někdy takovým chováním dávají najevo náklonnost. Vím, že je to nelogické, ale je to tak. Asi se snaží na sebe upozornit nebo co. Takže si uvědom, že jsi pro kluky přitažlivá a vem na vědomí, že starší už ti náklonnost budou projevovat lépe.
doplněno 23.10.13 19:22:Netvrdím, že neměli být potrestáni. Mělo se to řešit tehdy. Ale co pomůže, že se nyní pomstí. Nic jiného to není. Ti kluci zřejmě nebyli trestně odpovědní, trestní oznámení by tak dopadlo jen na učitelku. Jestli chcete dostat učitelku do kriminálu, prosím.
Holka si místo vyrovnání se s traumatem vytvoří spoustu dalších nepřátel a její stav se ještě zhorší. Odpuštění je velká milost hlavně pro odpouštějícího!
"mk" pravda i mě na ZŠ podtrhl několikrát spolužák židli s lásky, jednou tak nešťastně, že jsem si naštípla kostrč, 3 týdny mi nosil kytky utržené v parku-tehdy se tomu šikana neříkalo. Nicméně tazatelce dělali zle všichni kluci ve třídě a to rozhodně normální není a měl by za to následovat trest.
Ahoj,
postup třídní byl špatný hlavně tím, že nezamezila opakování šikany. Každopádně ti moc nepomůže se k tomu neustále vracet a živit v sobě myšlenky na minulost. Sobě nejlépe pomůžeš tím, že se nebudeš znova a znova ohlížet zpět. Teď je pro tebe důležitější současnost a hlavně budoucnost a na to se soustřeď.
David
Mám podobnou zkušenost, vždy jsem byla tišší neprůbojný typ,to co jsem zažívala - vysmívání, ničení věcí, plivání do kapuci, stříhání vlasů... :/ co víc, ještě se přidala učitelka s tím, že se snad s tou dvojkou z němčiny na nějakej učňák snad dostanu, a další... Bylo to příšerný období. Poradím ti jen - udělat za tím vším velice tlustou čáru - skoro to vytěsnit, jako by se to nestalo.. Určitě tě v životěv potakjí krásné chvíle.. ale tímhle už se dál nezaobírej... I ti kluci - spolužáci z toho časem vyrostou - je to neuvěřitelný, ale ti největší blbečkové jsou nakonec fajn kluci.. ale nesmím se vracet k tomu, jací to byli na základce pitomci...
Držím ti palce!..
Nedokážu pochopit, že sis to nechala líbit celý rok.
Proč to neřešili rodiče? Ti se měli obrátit na třídní učitelku nebo, pokud by ona nereagovala adekvátně situaci, na vedení školy.
Zpětně už s tím neudělá nikdo nic a věř mi, že by ti zpětné potrestátní v současném řešení problémů stejně nepomohlo. (Šikanu bylo nutné zastavit krátce po jejím začátku.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.