Nejste přihlášen/a.
technické myšlení znamená myslet technicky. Racionálně a bez emocí umět vzít problém za správný konec, rozdělit ho na malé kousky a systematickým postupem ho krok za krokem řešit.
Návod jak myslet technicky nikde nevyčtete, ani nenapapouškujete. Někdo se technickému myšlení naučí snáz, někdo hůř a někdo nikdy.
Jestli se opravdu chcete naučit myslet technicky, pak se učte programovat. V této části techniky potřebujete technické myšlení vyhnané do extrému.
Dobrý den, ta škola se pokusí Vás to naučit. Záleží na tom, jak se Vaše tělo tomu bude bránit nebo ne. Baví Vás např. geometrie a vidíte tělesa nebo jen čáry? Když se podíváte na tech. výkres, tak z toho něco pochopíte? Máte představu, jak fungují stroje a zařízení? Zkuste si i test prostorové představivosti viz odkaz. Zdravím!
doplněno 21.10.13 23:23: Musím se přiznat, že jsem ten test nezkoušel - raději . Ale, pohyboval jsem se řadu let ve strojírenství a např. čtení výkresové dokumentace nebo výrobního postupu jsem zvládal. Pokud Vás něco nenaučí škola, tak praxe určitě.
Hele zkoušela jsem TSP jako přijímačky na vysokou, měla jsem necelou polovinu bodů - což odpovídalo prercentili 80-90, tj. byla jsem lepší než 80-90% lidí. Nikdo nedokáže vyřešit všechno, vzlášš v časovém limitu.
Neděste se toho tolik. Jsou tam prostě úlohy, co vám zadáním třeba nesednou. Tdď předpokládám, že v tomto smětru nemáte nějaké vzdělání, možná něco z geometrie na ZŠ. Časem až se budete pohybovat mezi výkresy a dalšími nákrasy, tak zjistíte jak to řešit.
Takže váš výsledek není vůbec špatný!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.