Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chyběl jsem se ve škole. Musím se naučit rozdíl meti intervalem a množinou. Dále musím zjistiti kdy danný interval platí.
Vůbec si s tím nevím rady. Množiny jsem dělali , ale intervali ne. U intervavalůch umím je to uzavřený otevřený...
Děkuji
Pavlata
Zjednodušeně řečeno, interval je speciální druh mnžiny. Trochu podrobněji, interval je množina reálných čísel, ležících mezi dvěma reálnými čísly (interval omezený), nebo vpravo od nějakého reálného čísla (zdola omezený, zhora neomezený), vlevo od reálného čísla (zhora omezený, zdola neomezený). v krajním případě celá reálná osa. Podle toho, zda ty vymezující body patří k intervalu nebo ne, mluvíme o uzavřeném intervalu (oba do něj patří), otevřený interval (ani jeden bod do něj nepatří) případně polootevřený interval (dalo by se říci i polouzavřený, ale tento obrat se nějak nepoužívá. ) Interval popisujeme krajními body (menší z nich píšeme vlevo), pokud je na některé strane neomezený, tak na té straně napíšeme symbol pro nekonečno (s plusem nebo mínusem); nekonečno není reálné číslo, takže na té straně je interval vždy otevřený. (Jak zapíšeme, zda bod k intervalu patří či ne, schválně nenapíšu, rozumím ti tak, že to víš. (Pokud ne, doplním.)
omlouvám se vám, ale stále tomu nerozumím .
Interval platí když jsem v něm pouze reálná čísla?
děkuji
Takle ty přklad vypadají jedná se o 1 a 2 cvičení. U prvního chybý zadání, ale to zní stejně jako u druhého...Já právě přesně tomuto nerozumím
omlouvám se, že jsem tak dlouho neodpověděl. Byl jsem v nemocnici.
pořád to nechápu. V zápisu nesmí být N, Q, Z, pouze R
,ale nechápu ten princip jak přijdu na výsledek, interval je podmnožina množiny, ale pořád nevím jak na to přijít
děkuji
Dobře, tak dál. Interval je speciální případ množiny, To je nahrubu ten rozdíl: každý interval je množina, ale ne každá množina je interval. Interval je především číselná množina, speciální podmnořina reálných čísel, Například všechna reálná čísla jsou interval, označujeme ho (-infty, infty) (místo infty si představ ležatou osmičku, znak pro nekonečno). A obecná definice intervalu? Zhruba řečeno, jsou to všechna reélná čísla mezi dvěma mezemi. Zatím jasné, nebo už zde začínají potíže?
doplněno 20.10.13 21:36:možná svou otázku zjednotuším a upřesním: Už víš, co je to interval? Pokud ne, co ti není jasné?
Dobrý den,
celý článek jsem 4x přečetla, ale pořád jsem nepochopila ten rodíl mezi intervalem a množinou.
Jaké je pravidlo?
Děkuji a omlouvám se za velmi hloupou otázku
Jaksi nevím, jak ještě jinak to lze vysvětlit.
Každý interval je množina.
Ne každá množina jke interval.
Pravidlo je definice intervalu. Tu už znova opisovat nebudu, otevři si odkaz cs.wikipedia.org/... a přešti si tam odstavec "typy intervalů"; množina reálných čísel je interval, když má jeden z tam popsaných tvarů.
Množina má KONEČNÝ počet prvků - dokážeš je spočítat.
Interval i když je to <1;2> tak má NEKONEČNÝ počet prvků, nedokážeš je spočítat, je jich nekonečně mnoho.
Tak tomu není. I množina, která není intervalem, může mít nekonečný počet prvků (třeba sjednocení dvou disjunktních intervalů, nebo množina všech kružnic v rovině). A se slovy "dokážeš je spočítat" bych zacházel opatrně, jsou i nekonečné spočetné množiny, takže by to chtělo vyjasnit, co tím myslím (dá se říci, že je to pravda, ale opatrně s tím!).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.