Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šikana při cestě ze školy

Od: park odpovědí: 13 změna:

Ahoj, jsem holka, chodím do deváté třídy, je mi 15 let, měřím necelých 160 cm. Trochu malá, že? Já vím, ale nic s tím neudělám a pak jsem ráda, že jsem taková jaká jsem. Nechtěla bych být vyšší. Takže k věci. Každý den, vyjdu ze školy a jdu s kamarádkou do jídelny, z jídelny jdeme kousek cesty spolu. Pak se rozdělíme a já jdu na autobus, bohužel musím přes park, kde není zrovna dvakrát bezpečno. Tomu parku se nemůžu vyhnout. Všechny cesty míří zhruba doprostřed parku, kde je hustý porost, tedy vysoké keře nasázené kolem dokola, takže není nic vidět. Tím "kruhem" musím každý den projít. Kdysi jsem potkala holku, viděla jsem že je trochu "nenormální", ale dělala jsem jako že jsme kamarádky. Nedávno se jakoby z čista jasna obrátila proti mě, čeká ještě se svojí partou v tom kruhu, ona ke mě přijde a začne mě bít. Dříve to byli jen facky, myslela jsem, že ji to časem přejde, ale ono se to změnilo na rány pěstí, kopance do břicha atd.. Ostatní z její party vždy stojí okolo, smějí se a natáčí to na mobily na video. Nevím co mám dělat. Ta holka je sice stejně stará jako já, ale proti mě je to hotové monstrum. A bojím se, že i kdybych se o něco pokusila se nějak bránit, její parta by se přidala na její stranu předpokládám. A myslím, že se nemýlím. Prosím poradťte mi, opravdu nevím co mám dělat, jen mi prosím neraďte něco ve smyslu běž na policii, za rodiči, za učitelem atd.. Už jsem to zkoušela a nikdo mě neposlouchá. U nás na policii tam chlapy popíjejí kafe řeknou "nojo, máš nějaké důkazy, ne? smůla děvče..", abych to řekla rodičům, tak žiju sama s matkou a ta mě stejně neposlouchá. A říct to ve škole? Sice jsem studentkou na gymnáziu, ale tam bych pochodila stejně jako na policii. Nemám důkaz. A i kdybych ho měla, ta holka má dost vlivného otce a ten se jí zastane vždy a všude. Myslí si, že jeho holčička je andílek obléká ji do růžového atd.. a dovolí ji téměř vše. Prosím poraďte mi co nejdříve, budu vám moc vděčná ... předem děkuji.

ps. Její otec si sice myslí, že je andílek, ale já dle všeho co dělá a jak mluví, soudím, že nemá žádné vychování, někdo něco řekne ona si hned myslí, že je to o ní nebo na ní jde k němu, nejprve mu začne nadávat (ty vole, cos to řikala ty krávo, ty čuráku atd..) a potom přejde k fyzickému násilí ... chodí do školy (ta škola je jen přes ulici vedle naší) kde je toto chování mezi žáky normální, silnější šikanují slabší, třída je proti třídě a učitelé na to nereagují, jako by se nic nedělo. Opravdu, budu vám moc vděčná když mi poradíte, rozebírala jsem to s kamarádkou, ta mi poradila kurz sebeobrany (aikido), ale to si nemůžu dovolit. Prosím poraďte mi. Děkuji. Můžete mi klidně poslat na email nějaké rady ohledně výkopů, chvatů, pádů nebo já nevím co, já se to klidně naučím. Jen mi hlavně prosím poraďte jak se ubránit, ještě jednou díky moc!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Pod heslem: "Na hrubý pytel,hrubá záplata",bych zkusil pepřový sprej.

JABRAKA

pravdomluvny*
hodnocení

2x

Myslím, že probrat to s někým dospělým by nebylo na škodu. Chápu ale, že nikdo s Tebou nemůže chodit stále a všude. Takže pár chvatů by nebylo marné si osvojit. Nemusíš si kvůli tomu platit kurz. Využij internet. Třeba zde:

sebe-obrana.wz.cz/...

hodnocení

2x

Pokud je tam cela parta, tak budou sebelepsi chvaty k nicemu. I zkusenymu.

Pokud to nemuzes resit s nikym dospelym, coz se mi nezda, tak proste zmen trasu. Vzdycky existuje nahradni. Nebo chod v jiny cas.Jezdi jinou linkou.

Nebo to rekni klukum u vas ve tride a at Te jednou doprovodi. Pokud ste ve tride dobra parta, tak oni uz jim radi vysvetli co si k Tobe smi nebo nesmi dovolit...

to mi přijde nejlepší, vždycky je ve třídě dost kluků, kteří do toho půjdou buď pod záminkou, že tě ochtrání nebo že někomu zmalují prdel... zálěží jaká je vaše třída, ale hromadná záchranná akce by mohla vyjít - hlavně se to nesmí zvrhnout v pouliční boje.

perda*
hodnocení

1x

To je jak scéna ze špatného filmu.. Pokud má jak píšeš vlivného otce tak bych se raději "obranných akcí typu nakopat jim taky zadky" raději vyhnul a šel cestou práva. Píšeš rány pěstí a kopance - z toho musíš mít nějaké jasné následky jako modřiny, bolesti hlavy, takže:

Zajít za doktorem a nechat si vypracovat lékařskou zprávu a poté na policii podat trestní oznámení. Přece když Tě někdo napadne nemůžeš mít logicky žádný jiný důkaz než vlastní zranění. Policie Tě nemůže v žádném případě takto odbít, jdi tam znova a pokud nebudou ochotní přijmout trestní oznámení volej rovnou 158.

park
hodnocení

No zkusím to a uvidím. Každopádně fakt, že jsem vyšla devítku na to nemá vliv, protože do té školy chodím a budu i nadále(gympl). Hlavně bych chtěla poděkovat člověku, který mi ve své odpovědi poskytl adresu www stránky o sebeobraně žen. Ale můj dík nepatří jenom jemu, ale samozdřejmě Vám Všem. Děkuji. :)

123*
hodnocení

0x

Ahoj slečno, je mi strašně líto co prožíváš nemám sice zkušenosti se šikanou,ale co kdyby si použila mobil a taky si je nahrála,třeba by Ti někdo dřív pomohl.

park
hodnocení

Díky za upřímnost, ale jak je nahraju? Je to parta typu "co nevidim neukradnu"... případně nerozbiju ... A pak, centrem dění jsem já ... Z mého pohledu je to bezvýchodná situace ...

petr12345*
hodnocení

0x

Já bych radil asi tohle:

1. Najdi si pořádnýho chlapa kterej tě ochrání musí bejt starší a ne posera

nebo

2. Zajdi do toho parku někdy jindy (předem) a dej někam na strom třeba kameru co vydrží pár hodin jet, namiř ji na to správný místo, nebo ať se schová někde kámoš s kamerou a je to ne? I když myslím že pro policii by stačil i zapnutej diktafon v kapse, podle hlasu se přece taky dá každý identifikovat. Nebo zajdi na policii ať ti dají jejich štěnici kterou budou rovnou poslouchat a pak zakročí.

nebo

3. Až tě napadnou tak tam zůstaň ležet, pak zavolej sanitku když tě nikdo neuvidí a pak řekni že si byla v bezvědomí, že nemůžeš chodit atd. a ještě ti budou platit odškodný.

Ale je mi divné že by tě šikanovali jen tak bezdůvodně?

zebra2*
hodnocení

0x

1. Buď zkus okliku a choď o 10 minut dřív,

nebo 2. Zkus to s nimi probrat.Pokud na tebe zaútočí, tak začni křičet ať toho nechají a že to s nimi chceš probrat.Vyzbroj se otázkami a argumenty, kterými ty tupce zaženeš do kouta.Pokud nesvolí, a nenechají tě tak

3. udělej to, co radili už ti přede mnou: buď někde připevni kameru, nebo nech skupinu (policistů, nebo rodičů)ať to někde z křoví natočí nebo

4. si zařiď náhodné chodce-ať vidí, co ti dělají.

Nemám žádnou hlubší zkušenost se šikanou ani s psychikou těch, kteří ji provozují.Neumím více poradit...přesto hodně štěstí přeju

xyz*
hodnocení

0x

Asi bys opravdu neměla chodit vždy stejnou trasou a ve stejnou dobu. Je to asi houpá rada, ale už bude za pár dnů konec školního roku a když chodiíš do devítky, tak už stejně končíš. Nešlo by ten zbytek dní třeba odmarodit a ulít se ze školy?

hanulka*
hodnocení

0x

Ahoj slečno,

myslím, že nebudeš mít vyhnutí a soukromě nic nepůjde vyřešit, bránit se můžeš naučit - to není nikdy na škodu, ale myslím, že je docela "pozdě" (v tomto případě je už šikana rozvinutá), protože jak píšeš už jsi pár útoků zažila a jak popisuješ nabírají na intenzitě a je u toho parta. Jelikož jsem teď navštěvovala "školu", kde jsme probírali šikanu podle tvého popisu skutečnosti to nezvládneš .Kolektivní šikana má sve zákonitosti,kterými prochází. Má svého "vůdce,kterého všichni poslouchají,protože ostatní "by ho nebrali. Obávám se , aby se k útokům nepřidali další, protože budou muset dokázat, že jsou také "dobří". Navrhovala bych začátkem roku navštívit učitele, ke kterému by jsi měla důvěru..Jistě prošel "školením" jak v této situaci se zachovat, aby jsi nedostala "nálepku" žalovníčka, ufňukané holky. Neboj se . Učitelé si s tímto musí umět poradit, popřípadě navštiv ředitele školy, ten toto musí vyřešit.Takové chování se musí zastavit a nebudeš-li obětí ty - bude někdo jiný z okolí.Což by byl koloběh.

Vím,že jsi toto nečekala, ale toto považuji za nejrozumější;)a věřím , že brzy bude vše OK

hanulka*
hodnocení

0x

chtěla bych ještě dodat, že učitel přiřešení škany nesmí jmenovat- kdo je oběť, nebo v druhých vyvolávat pocit o koho jde.Zeptala by ses jej na postup jakým chce postupovat při řešení šikany. Na to, aby vše bylo ve prospěch poškozeného je proškolený!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]