Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych poradit ohledně školy nevím jakou školu si vybrat moc bych chtěla na Chov koní a jezdectví moc ráda mám koně a vše kolem nich ale příjde mi to jako blbost myslím že bych se asi neuživila ale nevím jaký máte názor vy? co si myslíte mám jít za svýmn snem nebo si najít jinou školu co mě bude bavit? děkuiji za odpověd
Je správné, že uvažuješ nad uplatněním. Na oboru je 30 studentů (a více) za rok na každé škole a je jasné, že uplatnít se není jednoduché. Koně můžeš mít třeba jako koníček. Případně i s jiným vzděláním můžeš dělat něco okolo koní.
Jezdectví je učební obor 3 letý (možná záleží na konkrétní škole), který končí výučním listem. Je to tedy více méně pro práci v oboru. Jasně, můžeš s tím jít dělat prodavačku u pokladny, ale to asi není tvůj sen.
Nevím, jak se učíš, ale volila bych obor ukončený maturitou.
Děkuji celkem mi to pomohlo dokázat že blbost to je :D a být prodavačkou hm... to fakt ne. A jelikož je to bez maturity což jsem si myslela že je , tak to se budu muset poohlídnout po jiné škole každopádně děkujiu za radu.
Je i obor s maturitou. Na druhou starnu, z tohoto hlediska bych řekla, že je lepší zemědělka. Kamarádka tam chodila a velmi se jí tam líbilo - měli praktický výcvik s různými hospodářskými zvířaty. Kromě péče o koně se učili i dojit kozy, krávy apod. Širší zaměření je vždy lepší.
doplněno 17.10.13 12:52:*stranu
a co třeba na zemědělce veterinární technik a pak případně pokračovat dál na veterinu (když na to budeš mít?) Není to jednoduchá škola, chce to mít aspon trošku talent na jazyky (latina), bavit tě biologie a chemie a hlavně být zdravá - tím myslím žádné alergie a dobrou kondici (ale to asi máš, když chodíš na koně...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.