Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
měla jsem na sš podobný problém a to hned od poloviny prváku. Zatla jsem zuby a školu dodělala jen kvůli maturitě a protože škola nebyla nijak extrémně těžká, předměty se dali naučit. Proto Vám radím udělat to samé a navíc...vy máte do konce školy necelé dva roky a v dnešní době maturita je to nejmenší při shánění práce. Ale jestli vás víc láká učební obor tak řemeslníků je dnes málo...ale možná byste to mohl zkusit až po té maturitě...?
Je to na Vás..přeju šťastné rozhodnutí
Máš necelé dva roky do maturity,. Nevím, co děláš. Zatla bych zuby a dodělala to. Pokud ti to nejde, domluv si doučování nebo konzultace s daným učitelem.
Jsi skoro před cílem, nevzdávej to. T9m, že skončíš teď ztratíš 3 roky, protože nastoupit na učební obor budeš moct až v září. Bude tě tam trápit, že seš o 3 roky starší než spolužáci, můřou si z tebe utahovat, že si hloupý, že si nedodělal školu apod.
Nevím, co chceš dělat, ale maturita je u většiny profesí základ.
Zkus se zapřít co jen to půjde a školu dodělat. Tvůj projev není projev hlupáka. Víc si věř a víc se snaž.
Víš, začínat jinou školu teď bude těžké, už proto, že najednou ty, dospělý člověk, přijdeš mezi děti, co teprve vylezly ze základky. Rozdíl je to větší, než bys čekal. Navíc ty obavy mohou přijít zovu i na jiném oboru. Náročnost také předem neodhadneš.
Variantu odejít a nesnažit se o střední dál rovnou zavrhni. Celý život se to s tebou povleče jako břemeno. Střední škola se dnes bere jako základní vzdělání, které mají všichni. Jen se základkou má člověk náleku hlupáka v očích většiny lidí, včetně zaměstnavatelů, a je těžké se jí zbavit, ne-li nemožné.
Mimochodem, studovala jsem školu, kterou jsem nenáviděla, ale přestup mi nebyl umožněn. Pravda, zvládála jsem... ale nesnášela jsem jí. A jsem moc ráda, že jsem protrpěla do konce a nestrávila středoškolským studiem více času.
I já bych se snažila školu dodělat. Jednou jsi ji začal a bude to vypovídat o Tvé houževnatosti. Pokud toho necháš ve 3. ročníku, hodně ztratíš. To jsi nevěděl dřív, že Ti ta škola nevyhovuje? Proč jsi tam tedy seděl jak bedna kytu?
Pokud školy necháš, případně se něčím vyučíš, kariérní růst bude nula nula prd. Nezesměšňuji lidi s učňákem, jsou mezi nimi často velcí fachmani a dobří řemeslníci, ale co chceš nabídnout ve svém kariérním růstu s učňákem? Ačkoliv je lepší být dobře vyučený, než blbě vystudovaný.
Jenom já jsem vždycky razila heslo, že pokud někam vlezu, měla bych to dodělat. Už proto, že se tam třeba mnozí lidé nedostali, i když chtěli, já jim zabrala místo a pak prchnu? Proto školu dodělej, pak se uvidí.
Navíc mi pořád leží v hlavě, proč jsi začal jančit až ve třeťáku. Když nastoupím na nějakou školu a zjistím, že mi nesedí, tak to vím zhruba do měsíce. Na co jsi čekal 3 roky? Jaga.
Matesi, mám taky zkušenost, že bych od mnoha úkolů taději utekla, protože mi připadají nezvladatelné. Ale pak si řeknu - "Koukni kdo to všechno zvládnul, vždyť to taky nejsou žádní géniové a přeci nejsi horší tež ty". Rozhlédni se kolem sebe, uvědom si, kdo už má školu úspěšně za sebou (a určitě nebyli všichni chytřejší než ty). Třeba ten Karel, Pepík, Venca, Maruna atd - vždyť jsou to paka a školu dodělali nebo dělají a utíkat je ani nenapadne! A mít maturitu patří dnes ke standardu a je to odrazový můstek ke všem profesím. Učební obor zvládneš kdykoliv, obzvlášť s maturitním vysvědčením v kapse. Věř, že příjdou i těžší zkoušky v životě než je škola (i když se ti to dneska jistě nezdá) a budeš se muset s nimi vypořádat. Házet flintu do žita (neřku-li víc než 2 roky školy) a utíkat od problémů není to nejlepší. Přeju ti hodně sil a správné rozhodnutí!
Máš dvě rozumné možnosti - zabrat a školu dokončit, nebo přejít na jinou střední školu s maturitou. Pokud pro to uděláš maximum tak školu doděláš, Jestli nemáš na pitomou střední školu tak jsi zralej na ten sklad a minimální mzdu. Jinde to lepší nebude, učit se budeš celý život. Školu ber jako zkušenost a výzvu jestli dokážeš uspět. V možnostech s maturitou nebo bez ní je dost podstatný rozdíl, jak v dalším studiu tak v možnostech kariéry...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.