Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak simulovat nemoc?

Od: dvati odpovědí: 9 změna:

Nepotřebuju to na teď ale 3.prosince nemůžu jít do školy nevíte jak simulovat nemoc?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tohleto simulování, to není fajn. Nešlo by, řící rodičům nebo alespoň jednomu z nich, pravdu a požádat o omluvenku? Já jsem to čas od času pro své děti udělala. Říkávaly jsme tomu čína. Bylo to jen párkrát, ale stalo se to. Když byly malé, musely to zdůvodnit a já jsem to ve většině případu rozmluvila. Většinou se jednalo o strach z písemky. Když byly velké, už ty důvody někdy byly velmi osobní a já jsem jim věřila, že to opravdu potřebují a nechtějí, abych to věděla. Nemusím všechno vědět, že?! ;) Vysvětli to jednomu z rodičů a zaveď tohle i do budoucna. Řekni upřímně, že to nebudeš zneužívat, ale čas od času se stane, že do školy nepůjdeš. Tak budou vědět, že nepodvádíš. Důvěra je lepší, než jedna věta na omluvence. Schválně to vyzkoušej, řekni jiný datum, změnit to můžeš vždycky. A napiš, jestli to prošlo. Když ne, rodiče nepovolí, hoď se marod.

askmenow*
hodnocení

1x

Nebylo by lepší se k tomu, co se bude dít třetího prosince, postavit čelem? Pokud se jedná o něco školního, stejně tě to nemine. Pokud o něco soukromého, jistě to dje řešit jinak. případně se zkus domluvit s rodiči. Jedno simulování, které rodiče odhalí, může způsobit ztrátu důvěry na spoustu let, to za to nikdy nestojí.

davidp*
hodnocení

1x

Třeba bys mohl v noci ze 2. na 3. prosince přespat venku v tričku a v trenkách a bude to tutovka.

jh11

Opatrně

viz film Občanský průkaz

po shlédnutí tohoto filmu se mi to nezdá být dobrý nápad.

dobrman*
hodnocení

0x

Já si myslím, že v dnešní době není problém přijít s omluvenkou, např. z rodinných důvodů a budeš omluven. Pokud nechybíš hodně ve škole, žádný problém není

hodnocení

0x

Víš, myslím si, že takových "třetích prosinců" Tě v životě čeká ještě mnoho.

Pokud se naučíš jim včas čelit a překonávat překážky, vyroste z Tebe správný chlap. Pokud budeš všechno řešit omluvami, nepřítomností a schováváním hlavy pod peřinu, daleko to nedotáhneš. Bude z Tebe pořád jen rozklepaný jelimánek s řadou výmluv.

Nevím opravdu, co se bude dít 3. prosince, ale je to ještě dostatečně daleko, aby ses na to mohl připravit. A ne už teď hledat pitomé výmluvy.

Chtěl bych být pořádnej chlap, co ve všem se vyzná,

co se stydí, když neví, jak dál

a když sám do špíny šláp, tak to raděj hned přizná,

chtěl bych žít, jak žít se má. /František Nedvěd/

Až teď mě to napadlo - že Ty se bojíš čerta a Mikuláše? *cert* Jaga.

myse*
hodnocení

0x

Záleží na tom, jestli chceš chybět jen jeden den nebo třeba týden... O tom že je to nemorální se rozepisovat nebudu, to víme oba... Jestli jenom jeden den - stačí nevolnost, zvracení (vypij půl litru teplé vody a půjde to samo) případně si pomoz lžičkou do krku... Pokud déle - musíš k lékaři nasimulovat nemoc - nachlazení - před vyšetřením šňupnout trošku prášku na praní ... zčervená nos, krk i oči, rýma jak blázen... do půl hodinky to ale přejde... Ještě se dá "nakecat" zánět močového měchýře - ale to mají spíš holky než kluci... příznaky si najdi na internetu... A NEMŮŽE TI OMLUVENKU NAPSAT MAMKA?

figurek*
hodnocení

0x

Třetího prosince se ve škole stane něco tak hrůzostrašného, že máš starch už teď?

Simulovat se dá různě. Například si můžeš dát pořádný hlt benzínu. Bude ti zle tak, že i nejhorší školní zážitky ti budou připadat jako úplný ráj. Můj bratr jednou nechtěl do školy, zasimuloval si slepé střevo, odvezli ho rovnou na sál. Já jsem jednou přišel do práce po těžkém draku a pozvracel jsem se. Vymluvil jsem se na žloutenku v rodině. Žloutenku v rodině jsme sice měli, ale 200 km daleko. Kdybych se tehdy přiznal jak to bylo, možná mě jenom vynadali a poslali domů. Jenže já jsem se nepřiznal. Skončil jsem na infekčním oddělení, šest týdnů v úplné izolaci, na pokoji s Vietnamcem, který neuměl česky ani slovo.

Tak ti radím, nesimuluj. Simulování se ti nevyplatí. Vezmi všechnu svou statečnost a udatnost a třetího prosince jdi do školy.

ivulenka*
hodnocení

0x

Nesimulovala bych, ale buď vysvětlit, že prostě nepůjdete, a případně nějakou "nevolnost". Ovšem čemu se vyhýbáme, nás zpravidla stejně dožene, byť jindy a jinak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]