Nejste přihlášen/a.
Dobry den, asi před měsícem jsem nastoupila na soukromou VŠ ale bohužel jsem zjistila, že je škola zaměřená na učivo jiné, než jsem si myslela. Našla jsem si jinou školu na kterou, bych mohla v nejbližší době nastoupit a jen bych se chtěla zeptat jak je to s předčasným ukončením studia? Jak to udělat? Moc děkuji
Zdravím, ve školních dokumentech ke stažení by se měl nacházet dokument "univerzální žádost" či podobně. Možná i přímo dokument "žádost o ukončení studia"
Tento si stáhnete a vyplníte - sice to bude na každé škole malinko jiné, ale klasicky: doleva nahoru jméno, adresa, obor a identifikační číslo studenta (máte-li), a určitě tam bude nějaká kolonka "žádám o" nebo "žádost o". Tam napíšete ukočení studia na vlastní žádost", pod tím často bývá kolonka "odůvodnění" - tam můžete prakticky napsat, co chcete, zdravotní dlvody, rodinné důvody apod. Žádost je nutné vytisknout, vlastnoručně podepsat a doporučeně odeslat na adresu studijního oddělení Vaší školy.
Poté má škola 30 dní na vyřízení žádosti.
Pozor na to, že soukromé školy mají většinou ukotveno ve smlouvě, že nevrací zaplacené školné. Je možné, že i když odejdete, budete muset platit semestr, možná i dva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.