Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
potřeboval bych pomoct s výběrem SŠ.Rozhodl jsem se pro humanitní gymnázium.Ale nevím na jaké.Jsem z Brna takže by mě to vyhovovalo někde z Jihomoravského kraje ale může být i jinde.Našel jsem v Brně biskupské gymnázium s humanitním zaměřením ale zajímalo by mě jestli ještě nevíte o nějakém jiném.Prosím nechi soukromé školy.
Děkuji za pomoc
Seš z Brna, zůstaň v Brně - můžeš bydlet doma, u rodičů a nebudeš tak muset buď každý den naleko dojíždět nebo byslet na internátu a jezdit domů jen na víkendy. Věř nebo ne, dojíždění a život v cizím městě není nejlevnější.
Nemusíš se nutně dívat na humanitní zaměření, často i všeobecné obory mají srovnatelné hodinové dotace daných předmětů a možnost volitelných předmětů (jsou povinné, takže si stejně nějaký musíš vybrat - to aby sis nemysel, že to bude nějaký "kroužek"), které budou profilovat tvoje zaměření. Někteří si zvolí matematiku a fyziku (technici), jiní chemii a biologii (ti, co chtějí na medicínu), jiné dějepis a společenské vědy.
Školy najdeš třeba na webu atlasskolstvi.cz a na webu jednotlivých škol pak bude učební plán, kde je napsaná hodinová dotace jednotlivých přemětů a seznam povinně volitelných předmětů, které škola nabízí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.