Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okresní přebor (kniha) - jaký je to žánr?

Od: luciek* odpovědí: 1 změna:

Ahoj vsem :)

Precetla jsem si knihu Okresni prebor: Posledni zapas Pepika Hnatka. Film jsem take videla, je to vlastne takovy prepis filmu, ale neco malo se oproti filmu lisi. Pisi o teto knize do ctenarskeho deniku a nevim si rady s tim, jaky je to zanr (povidka, roman,...). Dala bych tomu asi komedie, ale nevim jestli se to hodi. A tak se chci zeptat - myslite, ze nevadi, ze kniha neni psana jako scenar, ze i tak je to vlastne komedie? Protoze komedie je divadelni hra, a toto je defakto predloha pro "divadlo" (film) akorat neni psana v dialozich. Pripadne dali byste neco jineho nez komedie? Ja nemuzu na nic prijit.

Poradite mi prosim? :)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, prodejci tuto knihu uvádějí tak, že je to "kniha, která je beletrizovaným scénářem filmu". Bude to tedy "současná humoristicko-satirická beletrie" (próza). Zkuste si z tohoto vybrat. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]