Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Graf v calcu, problém se zaznačením hodnoty

Od: anzionka® odpovědí: 9 změna:

Zdravím, podívejte se prosím na fotku, potřebovala bych do grafu v calcu vložit, to co jsem tam neumělecky domalovala v malování. Jak to mám sakra udělat, už nad tím sedím aspoň půl hodiny a nic. Nevíte jak na to, nějak polopaticky? Díky moc všem.

Graf v calcu, problém se zaznačením hodnoty

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x

Povedlo se mi to :) Tady je můj graf, podívej se na to, snad to pochopíš (podívej se na zadání rozsahu dat v grafu), kdyby ne, napiš mi.

doplněno 05.10.13 22:40:

Omlouvám se za tak dlouhou prodlevu, měl jsem práci a myslel jsem, že ti mezitím poradí někdo jiný.

Graf v calcu, problém se zaznačením hodnoty #2
hodnocení

Chápu to dobře, že jsou to jakoby dva (tři) grafy v jednom? Ale co když potřebuji na té modré čáře zachovat ty body a na té červené ne? Body myslím ty čtverečky v hodnotách 2 a 3089 atd.

praivo*

1. Poklepej na graf, přepne se to do režimu úprav grafu.

2. Klikni na tu modrou čáru pravým tlačítkem a zvol "Formát datové řady" (?).

3. Tam si můžeš měnit styl čáry a zvolit nějaké ikonky (nemusí to být jen čtverečky, v galerii je toho hodně).

hodnocení

OK, díky moc. Takže vždycky, když budu chtít takto vyznačit nějakou hodnotu, tak musím dát nulovou hodnotu osy x, v tomto případě 2 a hodnotu y, v tomto případě 1701,4. Toto mi udělá "čátu" směrem od osy x k té modré čáře. A pak to stejné, nulová hodnota osy y, na ose x 21, a pak v hodnotě 21 na ose y 1701,4...

A oba dva grafy jsou bodové XY, že? Ještě jsi tam dělal nějaké speciální úpravy, aby to vypadalo takhle? A musím dát ty hodnoty pro červenou čárkovanou čáru dát pod ty hodnoty pro tu modrou čáru? Nemohla bych je dát vedle toho?

praivo*

Ano, jsou to bodové grafy se spojovacími čárami. Další úpravy jsem udělal jen malé - pro ty 2 čáry jsem zvolil červenou barvu, styl "jemně čárkovaná" a udělal jsem je trochu slabší.

Já jsem si to pro přehlednost dal vše pod sebe, ty si to můžeš dát kamkoliv jinam, stačí, když si upravíš hodnoty rozsahu dat.

hodnocení

Díky moc, do Vánoc budu dělat ještě hodně grafů v calcu, mohla bych se ozvat na e-mail, kdybych něco nevěděla, jak to udělat?

praivo*

Samozřejmě ;)

doplněno 06.10.13 13:31:

A díky za body :)

praivo*
hodnocení

0x

Nezlob se na mě, ale nějak to nechápu. Ty tam chceš přidat ty dvě čáry?

hodnocení

Ty čárkované čáry (červené), které jsem tam domalovala od ruky v malování...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]