Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem v 9. ročníku ZŠ a v předmětu volba povolání jsem dostala za úkoz zistit produkt práce nebo prostředek lékaře, nevíte co méla učitelka na mysli a popřípadě kde, bych ty informace najít?
1x
Ti, co pracují manuálně (průmysl, zemědělství), třeba něco vyrábí, tak je jejich produktem práce výrobek např. švadlena - košile (nebo cokoliv šitého), zedník - dům.
Ti, co pracují ve službách/výzkumu, tak nic nevyrábí - lékař léčí, radí lidem, vědec bádá, dělá pokusy, hledá něco nového.
1x
Produktem práce lékaře je zlepšení zdravotního stavu pacientů. Nebo spíš mělo by být, protože někdy se to holt nepovede. A prostředky? Léky, zdravotní materiál, nástroje a přístroje, na jejichž produkci se podílí celá řada dalších lidí, od výzkumníků až po výrobce.
doplněno 03.10.13 18:03: Hejkale, já to nechtěl tak otevřeně napsat.![]()
1x
Dobrý den, možná by stačila jedna věta: "Produktem práce lékaře je lidi léčit a uzdravovat a to za použití všech dostupných znalostí, metod a prostředků." Zdravím!
doplněno 05.10.13 12:59:ivzez - souhlasím, že léčení je činnost, ale produktem této činnosti by snad měl být uzdravený člověk.
Jinak, produkt nemusí být nutně hmotný, ale i duševní (např. software).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.