Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spor s profesorkou

Od: miserable* odpovědí: 6 změna:

Na chemii máme jednu opravdu přísnou profesorku, se kterou jsem se dostala do sporu. Já opravdu nejsem na chemii dobrá, jdou mi jazyky (jsem na jazykové škole), ale chemie prostě ne. Snažila jsem se pochopit látku, byla jsem i na doučování, ale prostě to nešlo. A protože jsem chtěla mít dobrou známku, sedla jsem si k učebnici a prostě se nadrtila prakticky všechno. Nejsem šprtka, to vůbec ne, ale loni jsem tak tak na konci zvládla opravit 4 na 3, a proto jsem to letos chtěla podchytit už od začátku. Do testu jsem jí napsala všechny rovnice, které jsem se naučila jenže ona mi řekla, že je to slovo od slova z učebnice a dala mi o stupeň horší. Já vím, že profesoři nesnáší drcení vzorečků a rovnic, ale ptám se vás, co proto má člověk víc udělat? Já to prostě odvodit nedokážu, mám si teda raději nechat napsat za 5? Řekla bych, že by měla být profesorka ráda, že mám alespoň snahu na dobrou známku, když už to nejde jinak. Jinak dodávám, že takhle naučená na písemku jsem v životě nebyla a to jsem v předmaturitním ročníku. V testech často tipuju a odvozuju, ale v chemii to nedokážu. Žádám vás o názor na tenhle problém, protože mě trápí, že jsem tomu věnovala několik hodin úsilí a stejně ani ta snaha na dobrou známku nebyla oceněná.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Ahoj, měla jsem stejný problém s matikou. Ať jsem se snažila sebevíc, prostě mi to nešlo a čím víc jsem nad tím seděla, tím to bylo horší. Kolikrát mě táta doučoval, ale výsledek byl vždycky stejný - moje slzy a jeho dva panáky na nervy.

Tak jsem se, samozřejmě s vědomím, že z matiky nematuruji a ani jí moc nebude na výšce (a ejhle, ono bylo), na matiku prostě vykašlala a svůj postoj změnila ze "zlepšit se" na "přežít". Výsledek byl stejný a čtyřka z matiky se u maturity ani přijímaček fakt nijak neprojevila. A dodnes ji moc nepotřebuji (krom každodenním drobností, samozřejmě).

doplněno 01.10.13 20:22:

Nic víc udělat nejde, smaozřejmě krom toho na profesorku podat stížnost a nechat se přezkoušet před komisí. Nebo případně jít za ní a zkusit to lidsky, vysvětlit, v čem je potíž - ovšem to záleží, jaká profesorka je, některé jsou pěkné mrchy.

Chápu, že nechceš prolézt se čtyřkou, ale na tvém místě bych se více, než na zbytečný boj s předmětem, který ti prostě nejde, už zaměřila na předměty, ze kterých chceš maturovat.

hodnocení

1x

Stejně jak Martině i mně s vybavila studentská léta. Chemii jsem neměla ráda, ještě tak anorganickou, v organické jsem nenašla nic, čeho bych se mohla nějak chytit a odvodit si potřebné. Také mě to přestalo trápit ještě na studiích, protože jsem tušila, že se s oragnickou chemií v budoucím životě už nesetkám. A bylo to tak.

Přestože se vžívám do pocitů a soucítím, musím se postavit na stranu profesorky. Test, v kterém je vše slovo od slova podle učebnice, něco prozrazuje. Buď jde o tahák, nebo o našprtání se nazpaměť. Jestliže má test prokázat skutečnou orientaci v dané látce, tak to prostě prokázal. Kdo se v látce orientuje bezpečně, píše vlastními slovy. Možná sem tam s chybou, ale od toho už je tu profesorka s letitými zušenostmi, aby poznala, kdo co skutečně umí.

Hlavu vzhůru a těšte se na testy z jiných předmětů.

doplněno 01.10.13 20:48:

Opět souhlasím s dodatkem Martiny - zaměřit se na předměty, o kterých předpokládám, že budou pro budoucnost nejdůležitější.

Čtyřka by byla na vysvědčení nemilá, ale snad by se to na tři nějak také dotáhnout dalo.

A je také vhodné si vzít za své heslo, že nikdo není dokonalý. Ano, už na střední škole se může člověk dostat do situace, že druhá osoba bude mít neměnný názor a bude nepříjemná a bude otravovat atd. Jenže v dalších letech se těch osob vyvrbí jaksi mnohem a mnohem víc. Berte to jak trénink.

Netrapte se chemií. V bývalém zaměstnání jsem se denně setkávala s texty velmi úspěšných inženýrů a oblíbených učitelů a vyhledávných řemeslníků... Texty bývaly plné pravopisých chyb. No a co? Prostě nikdo není dokonalý a každý umí něco jiného.

miserable*
hodnocení

Ještě dodám, že si mně dodatečně přezkoušela u tabule a já jí to tam řekla stejně, jako v testu. Taky měla podezření na tahák. Já vím, že to je špatný způsob, ale co jiného pro to mám udělat? Když to prostě nedokážu pochopit a nechci prolézt se čtyřkou, tak co už víc bych měla udělat?

ingdezogondolan*

oblíbených učitelů

dobrý oxymóron... to mi odsouhlasí snad i hejkal *ua*

Věřte tomu, že i oblíbení učitelé existují. Není jich mnoho, pravda.

hodnocení

0x
No já jsem měl taky jednoho debilka "učitele" z každé látky trochu nadiktoval do sešitu a na známku lepší než 4 člověk musel toho říct víc než je v tom sešitu, ale když jsem třeba vůbec nevěděl o co jde a neměl jsem čas k tomu něco hledat, protože člověk se musel učit i do jiných předmětů, tak to je těžké. Od některých kantorů a kantorek holt lepší známku než třeba 3 nedostanete i kdyby jste se postavila na hlavu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]