Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povrch garáže- kde dělám chybu

Od: nitram* odpovědí: 4 změna:

prosím o radu.plechová garáž bez oken má délku 4 m šířkui3 m a výšku 2 m. z vnějšku se mají ntřít všechny stněny i střecha s výjimkou vrat o rozměrech 250 cm a 190 cm. Nevím kde dělám chybu ale pořád mi vychází 47.25 m 2, ale mělo by to vyjít 35.25.

nejdřív počítám povrch kvadru 2x/4x3+3x2+4x2/ = 52 m2

pak obsah vrat 250x190´=47500 cm = 4,75 m2 no a odečtu výsledek= 47.25 m2 nátěru

kde dělám prosím chybu. zpěchá to mám to na zítra. dííííky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Prohodil jste střechu a boční stěnu. Počítáte střechu 2x a boční dlouhou stěnu jen jednou.
doplněno 30.09.13 19:33: A ne, to mají být závorky. Tak jinak, počítáte podlahu, která se nenatírá.
luke237
Souhlas. Pocita podlahu, ktera je 4x3 = 12m2. Pak to vychazi uplne presne tak, jak ma.
nitram*
hodnocení

Díky, ale už jsem na to konečně taky přišla, že nemůžu počítat všechny stěny, vědělajsem že je někde hloupá chyba, ale znáte to, mám to před očima anevidím. ale dídky všem za ochotu

luke237

Kdyz ti to necychazi jednim zpusobem, tak pouzil jiny zpusob. V nejhorsim pripade na to pujdes uplne jako pro blbce - leva strana garaze ma obsah XY, prava strana garaze ma obsah YZ, strecha ma obsah ... atd. a pak to ve vysledku jen sectes :) Az ti to vyjde spravne, tak pak muzes jit zpatky a podivat se, kde jsi udelala chybu v prvni uvaze.

Takhle se to dela i v zivote. Nekdy je proste potreba si to rozlozit na uplne debilni drobky, aby clovek pochopil, jak to funguje a pak se propracoval k tomu jednoduchemu elegantnimu reseni, kterym to mohl vyresit za par sekund. Chybami se clovek uci. Je to normalni proces. Vsadim se, ze priste uz natirat podlahu ZESPODU nebudes *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]