Nejste přihlášen/a.
Mám tam prosím někde nějakou chybu? Děkuji moc
doplněno 30.09.13 19:46:děkuji moc
Proč je tam prosím guter Film?
Proč je v opravě kein guter Film? Protože podmět musí být i v němčině v 1. pádě. Ovšem já bych v tomto případě ponechala pád 4. a použila vazbu man gibt (pojí se se 4. pádem). Což samozřejmě neznamená, že by oprava od Butterfly (až na počáteční písmena) byla špatná.
Dnes to bude poněkud přeházené, snad se v tom vyznáš:
Dej si pozor na slovosledy a ny významy slov a spojení. Např. do parku se zpravidla chodí (většinou se do něj nejezdí).
So nepoužívej na začátku věty, místo toho použij also dále ve větě: Např.: Wir treffen uns also um ... bei mir zu Hause. Já bych v tomto případěpoužila vazbu jemanden (4.p.) von irgendwo (3.p.) abholen (vyzvednout někoho, přijít někomu naproti): Hol mich bitte um 5 Uhr von ... ab! Dann fahren wir ... čím ... kam.
Sloveso treffen znamená potkat někoho, setkat se s někým = sich treffen (zájmeno ve 4. pádě)
u mě doma = bei mir zu Hause (prohodila´s slovosled)
Příště si dej trochu víc záležet, opakuješ zbytečné chyby (pozor na používání slovesa sein, místo ist se v řadě případů používá vazba es gibt nebo man gibt - obě se 4. pádem).
Zbytek oprav v obrázku (snad jsem nic nepřehlédla). ___ PS: Můžu pro příště poprosit o vypnutí automatických oprav před pořízením screenshotu (i tobě by se v němčině mohlo psát lépe s vypnutými opravami)?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.