Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám tento příklad správně FYZIKA?

Od: dustycz* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, budeme psát opakování z Fyziky a chápu všechny úlohy, kromě jedné...Možná té nejsnažší.

Přiklad. Vypočítej rychlost chodce, který ušel 9 km za 1h a 30s.

s= 9km = 9000m

t= 1h a 30s...1h = 60...60+30= 90 s

v =?

-------------------------------------

v= s/t

v = 9000/90

v= 100

A pak tam mám rovná se 6...V čem je popřípadě chyba, nebo jak se doělo k výsledku 6? Děkuji a omlouvám se za blbou otázku =)

doplněno 30.09.13 16:53:

HOTOVO, MĚL JSEM ŠPATNÉ ZADÁNÍ...TAKŽE NĚJAKÁ NEPOZORNOST :p

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Chyba, patrná na první pohled, je jednoznačně v zadání. Kdosi si plete minuty a sekundy.

doplněno 30.09.13 20:44:
Vypočítej rychlost chodce, který ušel 9 km za 1h a 30s.doplněno 30.09.13 20:46:

Formátování nějak nefunguje, tedy slovně: Těch 30 sekund má podle mě být 30 minut.

dustycz*
hodnocení

Jo dík, menší nepozornst :)

jirbar*

Jaká chyba v zadání? Zadání je dobře. Jaká nepozornost? Ineterpretace zadání byla nesmysl. Kdyby jsi se pochlubil kolik jsi měl piv, tak by se to snad nechalo omluvit. Jinak ne. A to s tím nesmyslem hned vyrukuješ na Poradte.?

stirecek*
hodnocení

0x
Nepochopíš fyziku, pokud neumíš matematiku.
Tak ještě jednou - kolik má hodina sekund?!
doplněno 30.09.13 18:58:

8,93 km/h

dustycz*
hodnocení

Dík, menší nepozornost :)

To asi ne. Takhle by to (asi, nepočítal jsem to) bylo, kdyby zadání bylo správně a chyba byla skutečšně v převodu hodiny na sekundy. Ale ona spíš je chyba přímo v zadání, kde písmenem s jsou označeny údaje, které mají být v minutách.

Tvářím se jako jasnovidec, ale stejně si myslím, že mám pravdu. Z více důvodů. I tazatel píše, že měl špatné zadání, uvítal bych, kdyby to upřesnil a napsal nám, v čem ho měl špatně.

stirecek*
Blba otázka, blba odpověď. Výsledek dle zadání je dobře...
dustycz*
hodnocení

Máš pravdu právě ze to byla chyba, měl jsem 1h a 30s...:)

hodnocení

0x
Řekl bych, že to bude v jednotkách. by byla rychlost v kilometrech za hodinu, bez počítání, tedy pokud to tvoje s znamená minuty a ne sekundy, jak je tv kraji zvykem. Tohle není čistá matematika, to je fyzika a jeeden z rozdílů je v tom, že je třeba psát jednotky. (za tři půlhodiny ujde chodec 9 km). Ten tvůj výsledek odpovídá metrům za minutu, tedy pokud doplněno 30.09.13 17:13: vypadla mi šestka (6 by byla rychlost ...)
dustycz*
hodnocení

VŠEM UJASNÍM ŽE BYLA MOJE BLBOST, ŽE JSEM SI TO VE ŠKOLE ŠPATNĚ OPSAL A ÚAK JSEM JEŠTĚ NEPOZORNĚ PŘEVEDL.

všem ujasním že byla moje blbost, že jsem si to ve škole špatně opsal a úak jsem ještě nepozorně převedl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]