Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvládat učení na gymplu?

Od: jaroslav007* odpovědí: 4 změna:

Ahoj všichni, kdo tohle čtete. Mám problém a tím problémem je zvládání učiva na gymplu. Je to docela skok oproti základce a nestíhám se naučit všechno, do zeměpisu se třeba musim do úterka naučit 19 A4, učím se to průběžně, ale dost to zapomínám, zítra píšu ze ZSV a taky si z toho skoro nic nepamatuju. Jak to zvládáte nebo jste to zvládali s takovýmhle náporem? Předem díky za Vaše odpovědí. :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

1x

Základem toho, aby si nezapomínala je si učivo opakovat.

Najdi si vhodnou metodu učení - čtení, výpisky, nahrát si to na dikrafon, zavřít se do pokoje a říkat si to nalas. Hlavně se nelekej objemu. Nějak nevěřím těch 19 stránkám ze zeměpisu - příjde mi to přehnaně moc, po měsíci. Udělej si z toho výpisky - zmenšíš objem a menší množství ti nepříjde tak strašné.

sargo*
hodnocení

0x

Jedinou útěchou ti budiž, že začátek prvního ročníku je ten nejhorší náraz a bude jenom lépe a lépe. Tedy relativně :-D Ale ten první náraz je drsný. Chce to jen vydržet, být v klidu a nedělat si hlavu s tím, pokud se známky (trochu!) zhorší. Je třeba si rozvrhnout, co je třeba se skutečně naučit a u čeho to musí vydržet na úrovni nějaké efektivní trojky, soustředit se zejména na věci, kde jsou důležité návaznosti (matematika, gramatika v jazycích...). Hlavně to chce klid a nepolevovat. On si mozek časem zvykne :) (Btw: je pěkné vidět, že šílení zeměpisáři nevymírají :-D)

tlapka*
hodnocení

0x

Přesně. Mozek si musí zvyknout. U mě to bylo na výšce taky zoufalství v prvním semestru a pak... si to sedlo. :) Důležitá je průběžná příprava a hlavně umět se učit. Víš, jaký typ paměti máš? Možná by ti místo memorování pomohlo hlasité předčítání a nahrávání na diktafon. Možná se musíš při učení pohybovat. Anebo si dělat výpisky, zestručnit si výpisky a z toho si udělat ještě stručnější výpisky a to celé v barevné škále všech dostupných zvýrazňovačů (moje metoda *smich*). Taky si k nadpisům kreslím symboly (třeba si snadno vybavím, že u nadpisu byly dvě k sobě směřující šipky - a od toho se odpíchnu, je pak snadnější si vzpomenout, co to znamenalo).

Učíš se ve správnou denní dobu? Ne každý může šprtat po večerech. Zapomínáš - opakuješ tedy správným způsobem? Postupně, po ucelených tematických celcích, které se postupně zvětšují a když jsou už příliš velké, zaměř se na kritické pasáže, které si klidně vypiš ještě jednou, jen schematicky. :) Nech se zkoušet od rodičů. Ne, aby tě to stresovalo, ale před někým jiným se snažíš mluvit plynule a více se soustředíš. :)

Držím palce, snad Ti něco z toho všeho pomůže. ;)

alexandr147*
hodnocení

0x

Na to je odpověď jednoduchá ... prostě celej prvák/primu se z toho budeš vzpamatovávat ... nějaký zvykání atd. jsou nesmysly ... prostě když na to máš zvládneš a když ne tak ne ... hlavně nesmíš brát vážně vyhrožování vyučujících v jakýmkoliv předmětu ale zase nebrat učivo z žádným předmětu na lehkou váhu ... udělej si plán/ strategii jak na každý den všechno zvládnout ... na nic se nevykašli a to NIKDY ale nesmíš si nikdy dělat nervy to je klíč ... protože když budeš nervní nevyjde ti to určitě ... a důležitý je abys každej den at máš jakoukoliv aktivitu si našla aspoň 30 minut na odpočinek u telky nebo muziky a NIKDY to nesmíš vynechat na dýl jak týden ... a radši se vykašli na nějaký koníčky a dej hlavě a tělu čas na odpočinek a nikdy nevynechávej jídlo ... udělej maximum ale stanov si hranice ... a pokud věci zapomínáš ( jako já ) tak se uč den před písemkou ... já jsem dával i 50 stran na druhej den když dojdeš na to jak ale tohle neplatí pro matiku a anglinu ... ale za žádnou cenu nesmíš propadat strachu nebo depresi protože jestli ti to něco podělá tak jedině vlastní strach ... přeju hodně stěstí a prosímtě nechoď na překladatelku protože těch už je milion :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]