Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často se učit

Od: boruvka* odpovědí: 13 změna:

mám takový broblém, že jsem až moc postivý a přijde mi že se učím zbytečně dlouho, jak dlouho je dobré se učit?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

2x

Tak dlouho, dokud to nebudete umět. Chce to však umět se učit, najít si vhodnou metodu (někomu samotné čtení nestačí), dělat si pauzy, učit se pravidelně, včetně opakování. Umět se naučit vše a ne třeba jen jeden předmět.

sargo*
hodnocení

1x

Klidně přidej. Minimálně v oblasti českého jazyka ti trocha píle určitě neuškodí.

doplněno 29.09.13 21:04:

Gympl! To je ale naprostá hrůza, to vážně berou každého? Vybavuji si, že u nás se už pravopis vůbec neřešil, protože se tam nedostal nikdo, kdo by ho neovládal. Asi jsou teď slabé ročníky.

Nicméně k otázce: jestli jsi v prváku, zrovínka se to řeší o pár otázek dál, tak ten prvotní nápor je opravdu silný a musíš jen vydržet, zaběhnout si nějaké svoje metody učení a vytrvat. Časem se to zlepší. Samozřejmě nelze úplně vyloučit, že na něj prostě nestačíš; ale spíš bojuj. Střídej různé způsoby i místa, nezapomeň se občas protáhnout. Zhoršení známek je při nástupu běžné, zvlášť jestli jsi se dosud moc učit nemusel.

gabuse10*
hodnocení

0x

Podle toho,jestli ti ten předmět jde.Pokud v něm plaveš,je dobré se na to třeba hodinku až dvě zaměřit,ale pokud předmět chápeš,stačí si jen projít pár látek které probíráte.

iz*
hodnocení

0x

Jak často se učit? Denně. Jak dlouho se učit? Dokud nebudeš vše umět. Ale pozor, ne souvisle třeba dvě hodiny. Učivo je potřeba si rozdělit a mezi jednotlivé úseky vkládat přestávky, nasvačit se nebo protáhnout a pak pokračovat.

Ale pokud se budeš učit denně, bude ti na každý předmět stačit poměrně krátký čas (někdy i jen v řádu minut).

doplněno 29.09.13 14:10:

Jakou školu navštěvuješ? Víš o možnosti konzultací u vyučujících, jejichž předmětům nerozumíš?

boruvka*
hodnocení

Gympl... Učím se každý den, někdy jsem se učil i do večera, ale veděl jsem, že takhle by to dál nešlo, tak jsem se raději začal učit míň, ale vcelku jsem se zhoršil, ale mám i problém s tím že se moc nedokážu soustředit.. Ani doma ani ve škole, mám se raději učit tak jak mi to vyhovuje, abych mel i nejaky volny cas? :)

zvidavajanca*

To je o tvých prioritách volný čas x prospěch.

Jinak co tě rozptyluje - telefon, počítač?

pearmonik*
hodnocení

0x
Mel si vice premyslet cim chces byt nez jsi sel na gympl,takhle nebudes umet poradne nic a trapit se ve skole
gareth*

Náhodou.. Chodím na gympl již posledním rokem, co tak pozoruju vrstevníky ve svém okolí, co jsou na SOŠ, jak nemají pořádné znalosti a někdy ani základy co se týče třeba historie, biologie,.. Myslím, že vzdělaný člověk by měl vědět něco o dějinách své země či základní fyzikální zákonitosti apod. O úrovni matematiky a jazyků ani nemluvím.. Ano, je to sice náročnější, ale že by gympláci pořádně nic neuměli, s tím nesouhlasím. Sice nedokážu např. něco navrhnout v CADech, jistě, nemám na to školu, ale taky studuju gympl, abych měl větší šanci se dostat na VŠ, než abych skončil již po maturitě ze SOŠ někde v práci. :) Jenom můj názor..

Nemyslím si, že s gymplem je to na VŠ lehčí - přinejmenším pokud máš SŠ stejného oboru, je to podle mě výhoda. Já mám VŠ technického směru a vím, že spolužáci-gympláci měli těžké problémy. Ale to bylo před 30 roky, teď je možná jiná doba.

gareth*

A tak případně od toho máme odborné semináře :) Ale ano, netvrdím, že vždy to je snazší, jen jsem chtěl podotknout, že si nemyslím, že gympláci umí od všeho trochu a přitom nic, jak bylo zmíněno výše.

zvidavajanca*

Ono žáleží, jak kterou školu. Na technice zvládají líp matematiku než odborné předmety (elektro třeba). Jasně, že nevím, jak je to na všech oborech.

Jinka já třeba na gyplu měla jen 1 rok cvičení z fyziky - měřili jsme tři věci - odpor rezistoru, diody a pak ohmovy zákony. Nechtěla bych pak jít na elektro. Tady musí být rozdíl dost propastný a gypml je fakt k ničemu.

host*
hodnocení

0x

Ideální je zopakovat si to, co jste se učili co nejrychleji, třeba bleskově během přestávky, nebo nejpozději do dvou hodin po příchodu ze školy. Pak se to z hlavy všechno postupně vytrácí, druhý den z toho v hlavě zbyde sotva desetina a je třeba se to učit znovu. Je to normální psychohygiena, že mozek vypudí nepotřebné podněty, jinak by z hlavy byl nepřehledný sklad.

Dobré je ihned po hodině nebo po vyučování probrat to co se učilo se spolužačkami třeba po cestě domů, zapamatovat si to nejdůležitější. A pak si, v průběhu odpoledne nebo večera udělat úkoly a snažit se sama pochopit řešení příkladů z mat, ch a fyz, nebo si zopáknout slovíčka nebo probírané nové informace z ostatních předmětů. Odpoledne si stručně nechat projít hlavou, co se v ten den učilo, nejdůležitější informace, učit se třeba jen půl hodinky a pak jít ven, vyvětrat se, pustit všechno z hlavy, hodně pohybu, chodit, povídat si s lidmi, dostatečně pít, nejlépe vodu (bez cukrů a barviv). A pak večer s elánem do toho. Třeba až večer udělat úkoly a přečíst si zápisy ze sešitů a učit se zopakovat vše vlastními slovy, nejlépe nahlas. Vypadá to blbě, ale zkus dějepis nebo litaraturu vyprávět třeba medvídkovi, nebude tě rušit a bude pozorně poslouchat. Bez legrace. Můžeš na něj mluvit i cizí řečí, načit ho nové fráze.

hodnocení

0x

Myslím, že správná odpověď neexistuje, protože potřeba "učení" je individuální. Já jsem se na střední prakticky neučil vůbec - ke slušným (neříkám vynikajícím, ale koho to v praxi zajímá) známkám mi vždycky stačilo to, co jsem pochopil při výkladu v hodině. Ale jak říkám - každý jsme jiný a máme jiné školy a jiné učitele *frajer* .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]