Nejste přihlášen/a.
Čau,potřebuju poradit.Náš učitel chce do pondělí osnovu našeho maturitního téma.Moje původní téma byl "Výkon,příkon,účinnost".. Dělal jsem na to jednou prezentaci,ale pouze na 5minut - 7snímků v Powepointu. Ted jsem na to koukal a 30 stránek A4 o tom určitě nedám,ale jsem přihlášenej již u tohoto učitele,potřeboval bych poradit,jaké vybrat téma? O jakém bude hodně informací?
Záleží, jestli je to 30 stránek i s obrázky nebo bez.
Já bych volila (a chtěla jsem dělat, ale nakonec z fyziky nematuruju) téma vrhů těles. Já přemýšlela přímo o využití vrhů těles při sportu. Takže zabývat se jednotlivými sporty (volejbal, případně další badminton apod.) . Prvně oecně o vrzích, odvodění vzorců pro délku a maximální výšku apod. Dál úvod do daného sportu - něco z pravidel, parametry hřiště, výška sítě, příp. výškové parametry haly a od toho odvíjet příklady, kdy se bude počítat pod jakým úhlem msí hodit, aby míč těsně přeletěl síť, aby nebyletěl z hřiště, aby se neodrazil od stropu - myšleno u podání, ale ono se tam dá toho vymyslet dost. K tomu obrázky, které můžou zabrat dost místa a výpočty také. A není to jen teoretické, takže to není CTRL+C a CTRL+V, ale máš i nějaký "vlastní přínos".
Ale chce to mít nějaký vztah k mechanice a sportu.
Další mě pak zajímalo brzdné dráhy automobilů - při různých rychlostech, kluzkosti vozovky apod.
Za sebe byl necholila žádné čistě teoretické téma. Pokud učitel bere práce aspoň trochu vážně, tak bude kontrolovat plagiátorství, nelze tedy kopírovat delší části textu.
Co třeba lidské oko a zrakové vady? Ono se to nezdá, ale s fyzikou to také dost souvisí.
Jinak já bych se věnovala hudebním nástrojům, jak se tvoří a vzniká ton, jak dosáhnout kvality, o tom se dá napsat opravdu hodně, navíc můžete zabrousit do historie, Pythagoraz objevil intervaly...
doplněno 20.09.13 16:06:* Pythagoras - jsem zbrklá
Můžete i různě porovnávat jednotlivé h. nástroje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.