Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do školy netbook nebo papír?

Od: denita* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, na začátku šk. roku jsem si, jako většina třídy, pořídila místo milionů sešitů jeden šanon a do něj folie a papíry, stejně jako loni. Jenže možná i právě kvůli tomu, že jsem to tak měla i loni, mi připadá, že mi to tak nevyhovuje - má to více důvodů. V listopadu mám narozeniny a tak jsem přemýšlela, že bych si řekla o netbook, který bych si nosila do školy místo sešitů. Pár spolužáků má notebook, ale ten se mi zdá přiliš velký a těžký. Na druhou stranu, četla jsem, že na netbooku se špatně píše a já ho potřebuju hlavně na zápisky, max. prezentace. Co myslíte Vy, měl jste to takhle někdo? Co byste mi poradili, netbook, nebo raději zůstat u papíru? Chodím do sexty na gymnázium, děkuju moc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

1x

Jsem ze "staré" školy, za nás takové počítače nebyly. Teď s počítačem pracuji pořád, ale psát si do něj ve škole, to si představit nedovedu. Jak už bylo napsáno, vzorce (chemie, matematika, fyzika, ...), obrázky, poznámky, různé šipky (protože platí "tohle" a zároveň "tohle", je výsledek ...) apod, všechno se to píše mnohem lépe a rychleji na papír. Na PC by člověk pořád jen přemýšlel, jak to napsat, místo aby mohl myslet na to, co vlastně píše, a zároveň se to tak učit.

A kdyby celá třída mlátila do klávesnic, no to by teda byl při hodině rachot!

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Mě se líbí verze s papíry (využívám jí, okráva) - mám vše co potřebuju, netahám zbytečnosti (spoustu volných listů v sešitě) - sešit mám jeden na matiku. Vždy si v šanonu nechám jen to co aktuálně potřebuju a zbytek ukládám doma, ať to nemám těžké. Jinak pokud ti nevyhoval šanon, tak si měla přejít zpět k sešitům.

Na notebooku jsem psala v sextě a vadilo mi, že občas je třeba něco nakreslit nebo napsat něco co se na klávesnici píše špatně (vzorce - chemie, fyzika, některá schémata), kreslila jsem na papír a psala si jen poznámku viz papír. Do dalšího ročníku jsem šla už přešla na propisku.

Netbook/notebook má několik nevýhod:

-výdrž baterie (u nás nebylo možné připojení k síti)

-někteří učitelé to moc neměli rádi (i když to bylo povoleno), dávali se pozor, zda opravdu používáme NB k poznámkám a ne ničemu jinému, někteří vyžadovali mít vytištěnou každou látku do hodiny (NB postrádal smysl) - u vás asi bude podpora lepší

-snadno sklouznete k FB, hrám apod. pokud vás hodina nebude bavit.

-já se třeba nedokážu učit s monitoru - vše tisknu (nutnost koupit tiskárnu, tonery, papír - nemalé výdaje)

denita*
hodnocení

Děkuju za názor. Jak to teď máte vy, tak to mám momentálně i já, ale to se mi právě moc nelíbí. Co se týče obrázků, nechala bych si sešity na matiku, fyziku a chemii. Učitelé jsou u nás tolerantní, o to bych obevy neměla, stejně jako o výdrž baterie. Také bych si všechny materiály tiskla, neumím se učit z monitoru, ale to by neměl být problém. Netbook by asi stejně byl bez připojení na internet, myslím, že by to požadovali rodiče. Píšu to jen tak, na doplnění :)

host*
hodnocení

0x

Osobní zkušenost: sešit a flashmemory. Do sešitu se dá psát i kreslit ilustrace, vysvětlující obrázky, grafy, vzorce, atd., například v matematice, fyzice, ale i ostatních předmětech. Dá se udělat přehledná grafická úprava. Dobrý zvyk je nechávat asi tak 1/3 okraj volný na doplňující poznámky při dalším učení ze sešitu. Pro technické předměty je výborný sešit se čtverečkovanými papíry.

Pro různé prezentace a nejrůznější texty, které má učitel(ka) pro žáky k dispozici se možné si nahrát do flash paměti a tak si je přenést domů na domácí počítač. Ale chce to mít na flešce barevnou pásku jako na zavěšení kolem krku aby byla dobře vidět a nezapoměla se zapíchnutá v počítači, protože by došlo nejen ke ztrátě flešky, ale možná i důležitých, někdy i osobních dat.

Při vlastním psaní na papír si člověk lépe zapamatuje výklad, snadno podle postupu učitelky na tabuli kreslí grafy, ilustrace, píše vzorce, nebo jinou abecedu (azbuku, nebo jiné znaky z evropských jazyků - ô, â, ű, atd.). A neustálým nošením se notebook také může utahat, levnější typy nejsou pro časté přenášení dostatečně robustní a odolné. Dost na tom, že i časté přenášení externího harddisku může zkrátit jeho životnost, tak i harddisk v notebooku trpí otřesy při přepravě.

Netbook má malou klávesnici, pokud jste zvyklá psát více textů všemi deseti, asi znáte rozdíl mezi dobrou klasickou klávesnicí a zmenšenou. Ale to je jeden názor, určitě se jich tu objeví spousta dalších.

hodnocení

0x

To zkombinuj a dokup k tomu tablet a můžeš psát jako na papír.

doplněno 17.09.13 21:22:

Samozřejmě by to chtělo se s tím sehrát, že...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]