Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám trochu problém vypočítat tuto slovní úloho z matiky: Cyklista vyjel z města rychlostí 30 km/h. Za 2 hodiny za ním vyjelo auto týmž směrem a dojelo ho za 40 minut. Urči rychlost auta.
Nechápu, jak určit čas t, je to těch 40 min, nebo 2 hodiny?
Předem děkuji.
Mandy.
Anketní otázka...
Kolik tedy cyklista za dané 2hod. ujel?
Když auto tedy za 40min ujelo stejnou vzdálenost...jakou průměrnou rychlostí muselo jet?
Že to není složité?
Dobrý návod.
Jen ještš doplním něco k té vlastní tazatelově otázce: nejprve si ujasněte, jaký čas máte na mysli. Jestliže auto vyjelo, jedno kdy, a dojelo cuklistu za čtyřicet minut. pak 40 minut je čas, který potřebovalo auto na to, aby po svém startu cyklistu dojelo. Jestli si to pojmenujete t nebo pro mně za mně třeba Ž, to už je na vás. No a dvě hodiny je co za čas?
doplněno 16.09.13 18:21:Ještě jednou k návodu, je skoro dobrý, neb je trochu matoucí (trochu dost).Při prvním čtení jsem mu nevěnoval dostatečnou pozornost.
kolego...
Matoucí návod..
Tohle je úloha na řešení z hlavy na WC...(samozřejmě tazatel může navštěvovat 3.třídu ZŠ, pak dejme tomu..).
A ani to není matematika...jen prostá logika. Vzorečky netřeba..
doplněno 16.09.13 19:03:Kartaginec:
mírně se omlouvám...je to trošičku...lehoučce..chyták..
ale zase tak velký problém to není
No jo, jenže já jsem na matiku prostě natvrdlá. =D Vyšlo mi 90 km/h, ale ve výsledcích je, že má správně vyjít 120 km/h?
Ten výsledek je správně..120km/h.
Musíte to počítat tak, že cyklista šlapal celkem 2h a 40minut...
Za tu dobu ujel?
A auto tedy muselo jet jakou rychlostí, když tu stejnou vzdálenost muselo ujet za 40 minut?
Vážně to vyjde..
Omlouvám se Vám za "mlžení"..Kartaginec měl pravdu, svedl jsem Vás ze stopy...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.