Nejste přihlášen/a.
Zdravím, čeká mě teď v rámci dvou měsíců hodně učení (těch předmětů je trošku více) a ať se snažím jak se snažím, pořádně se mi učit nejde. Lbuji si v čokoládě a okno mám otevřené skoro pořád, protože nesnáším vydýchaný vzduch, pohodlnou pohovku, klid, ale co se naučím, tak stejně z 75% zapomenu. Nejde o to, že by mi chyběla motivace - chci se to naučit, abych měl pokoj, ale stejně mi to jaksi nevychází. Proto se chci zeptat - nemáte někdo zkušenosti s jistými ,,podpůrnými léky k učení? Kamarádka kdysi používala Geratam a říkala, že se lépe naučila, jen pak byla taková akčnější. Máte s tím někdo zkušenosti? Zas si nechci v mladém věku ničit mozek... Děkuji předem za odpověď.
Milý catgute,
nepotřebuješ léky, ale nové informace musíš ukládat "kvalitněji" tzn. spojovat si nové znalosti se starými, hledat v nových informacích logické vazby, snížit objem nových informací před zopakováním (tj. zmenšit objem novinek) a teprve pak pokračovat, vytvářet si vazby mezi novými informacemi a realitou nebo zkušenostmi apod. .
Nejde si jen něco přečist. Nové informace si lépe zapamatuješ, pokud s nimi budeš pracovat víc do hloubky.
David
Zdravím. Opravdu stojíte o to, dělat tu práci, pro kterou studujete? Rozumějte: třeba chcete dělat ve skutečnosti něco úplně jiného, ale školu jste taky volil "ať mám klid", podlehl něčímu tlaku a ve skutečnosti Vás tu vůbec nebude bavit a stejně přejdete jinam. Brala bych to jako signál Vaší duše, že Vás volá jinam. Nevím, ale po přečtení dotazu mě to napadlo. Ať tak či onak, přeji mnoho štěstí , Ivča
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.