Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejmenší společný dělitel

Od: david7* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, je mi 35 let a rozhodl jsem se udělat si dálkově školu, ale mám problém v matematice, dostal jsem zadaní sice je to asi pro prvňáky ale mám s tím problém jaký je nejmenší společný dělitel čísla ( 32,54,16) Mě vyšla 2 ale nejsem si moc jist moc vám děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

0x

Neměl jste na mysli: Největší společný dělitel a nejmenší společný násobek? - pt

doplněno 14.09.13 10:53:

calculator.intemodino.com/...

hodnocení

0x

Je to dobře.

k2

To snad ne...

david7*
hodnocení

Dobře, moc vám děkuji a ještě poslední se chci zeptat na toto: NSN: 18,14,6 děkuji

jirbar*
hodnocení

0x

Nějaká blbost. Vždy se hledá největší společný dělitel, nebo nejmenší společný násobek.

doplněno 14.09.13 11:16:

2*3*3*7=126

doplněno 14.09.13 11:23:

Rozložíme na prvočíslo za základ vezmeme největší číslo a z druhého vyškrtneme prvočísla společná v prvním čísle, taktěž třetí číslo s porovnáním s prvním a co zbyde mezi sebou vynásobíme.

fribble*

Jirbar má pravdu, asi jste špatně zadal dotaz nebo učitel úkol. Nejmenší společný dělitel jakéhokoli počtu sudých čísel je přeci vždycky 2. Něco jiného by bylo, pokud by v číselné řadě bylo alespon jedno liché číslo.

k2

Nejmenší společný dělitel jakéhokoli počtu sudých čísel je přeci vždycky 2.

Opravdu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]