Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi 35 let a rozhodl jsem se udělat si dálkově školu, ale mám problém v matematice, dostal jsem zadaní sice je to asi pro prvňáky ale mám s tím problém jaký je nejmenší společný dělitel čísla ( 32,54,16) Mě vyšla 2 ale nejsem si moc jist moc vám děkuji.
Neměl jste na mysli: Největší společný dělitel a nejmenší společný násobek? - pt
doplněno 14.09.13 10:53:
Nějaká blbost. Vždy se hledá největší společný dělitel, nebo nejmenší společný násobek.
doplněno 14.09.13 11:16:2*3*3*7=126
doplněno 14.09.13 11:23:Rozložíme na prvočíslo za základ vezmeme největší číslo a z druhého vyškrtneme prvočísla společná v prvním čísle, taktěž třetí číslo s porovnáním s prvním a co zbyde mezi sebou vynásobíme.
Jirbar má pravdu, asi jste špatně zadal dotaz nebo učitel úkol. Nejmenší společný dělitel jakéhokoli počtu sudých čísel je přeci vždycky 2. Něco jiného by bylo, pokud by v číselné řadě bylo alespon jedno liché číslo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.