Nejste přihlášen/a.
Dneska jsme psali test a dostal jsem 4.. jsem na střední a nevím co dělat.. učil jsem se na to a dostanu 4...
Důležité je říct, proč jsi dostal za čtyři. Zapomněl jsi látku? Má učitelka "divný" způsob hodnocení? Kde je problém?
Nevím.. nezapomněl ale test jsme měli na méně jak 10 minut a já to nestíhám. Jelikož jsem na střední mám známky na Bakalářích a dozvěděl jsem se to po škole..
"Bakaláři" je databázový program pro evidenci studentů atd., dále se do něj mohou přihlásit žáci či rodiče pro kontrolu absence a známek.
Podle mne ses učivo naučil, jenom jsi nebyl připraven na způsob testování. Na středních školách je to jiné, než na ZŠ, budeš se muset naučit pracovat v hodinách rychleji. Ale na to si časem zvykneš.
Aha, konečně je tu vysvětlení, co jsou to Bakaláři (promiň, já to neznám)... V tom případě může jít ještě o jiný problém - pokud si nemyslíš, že si na napsal vyloženě špatně. Učitel se mohl přepsat - přece jen vyplnit 30 známek pod sebe... Určitě by vám test měl rozdat, ať se na něj podíváte, případně reklamujete špatnou opravu, pokud tak neučení, běž za ním po hodině a zeptej se ho, zda se můžeš na test podívat - musí ti vyhovět (hned nebo ti řekne, kdy máš přijít). Pokud bude chtít vědět důvod (nemusí) můžeš uvédst střeba špatnou známku, která tě překvapila a chtít tak vědět, kde si udělal chyby.
Pokud jsi v prváku, budeš si zvykat na náhlý nával učení ve všech předmětech i na větší nároky na žáky, i na to, že někteří to zvládají lehce.
Zkus si poučit i z písemek a testů i zpětně, to znamená zapamatovat si otázky nebo příklady a za čerstvé paměti je hned po testu nebo písemce probrat s ostatními spolužáky, aby jsi zjistil správné odpovědi nebo řešení a poučil se z nich a případně se ještě vrátil k tomu, z čeho to bylo.
Asi si budeš muset najít takový způsob učení, který bude účinný. Sedět nad knížkou nebo sešitem ti nic nedá. Chce to učit se zpaměti, třeba si i mluvit pro sebe nebo to říkat nahlas a také si počítat příklady nebo si dělat koncentrované výpisky, lidově řečené tahák, tím se hodně naučíš, vybrat a zapamatovat si to podstatné. Ale hlavně nikdy tahák nepoužít! Postupem času uvidíš sám, co ti vyvuje a má výsledky. Držím Ti palce.
Správné hodnocení je za polovinu znalostí za 5, ale učitelé se bojíí, za žákem jdou do školy peníze. Ostatně škola má klasifikační řád. Asi tam bude
Stupeň 4 (dostatečný)
Žák má v ucelenosti, přesnosti a úplnosti osvojení požadovaných poznatků závažné mezery. Při provádění požadovaných intelektuálních a motorických činností je málo pohotový a má větší nedostatky. V uplatňování osvojených poznatků a dovedností při řešení teoretických a praktických úkolů se vyskytují závažné chyby. Při využívání poznatků pro výklad a hodnocení jevů je nesamostatný. V logice myšlení se vyskytují závažné chyby, myšlení není tvořivé. Jeho ústní a písemný projev má vážné nedostatky ve správnosti, přesnosti a výstižnosti. V kvalitě výsledků jeho činnosti a v grafickém projevu se projevují nedostatky, grafický projev je málo estetický. Závažné nedostatky a chyby dovede žák s pomocí učitele opravit. Při samostatném studiu má velké těžkosti..
Stane se. Snad ti to bude motivací k většímu zapřežení se do učiva. Nehrej počítačové hry, neposlouchej techno, prostě se uč a procvičuj. Ať ti rodiče dávají za dobré známky odměny, dohodni se s nimi!
Jakoze tazatel prestane poslouchat techno, zacne poslouchat treba dechovku a studijni prumer bude prudce stoupat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.