Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Absolutorium v září - opravný termín?

Od: bajjunka* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, v září tohoto roku vykonávám na vyšší odborné škole absolutoria. V červnu jsem si je nechala dobrovolně odložit na září, kvůli nedostatku času na absolvetskou práci. Zajímá mě tedy, pokud absolutorium v září nevykonám úspěšně, mám nárok na opravný termín, je to tak?

A další dotaz, pokud tedy v září u absolutorií neuspěji, jsem do jejich úspěšného zvládnutí dál studentem, nebo tedy alespoň za mě dál stát platí sociální a zdravotní pojištění. Je to tak?

Děkuji za zodpovězené dotazy.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Není to tak. Pokud byste v září neuspěla, ukončila by škola Vaše studium k 30. červnu. Stát by zdravotní pojištění uhradil ještě za červenec a srpen, od září byste si je musela hradit sama (nebo se zaevidovat na úřadu práce - stačí 30. září).

K dalšímu absolutoriu se můžete přihlásit (nemýlím-li se) do 5 let od ukončení studia.

Samozřejmě ale můžete nastoupit do zaměstnání, pak za Vás bude sociální i zdravotní pojištění odvádět zaměstnavatel.

___ Poznámka: Stát za nikoho nehradí sociální pojištění - za studenty, ani za uchazeče o zaměstnání.

doplněno 30.09.13 03:55:

Sociální pojištění je povinné pouze pro zaměstnance a OSVČ, nikdo jiný se k němu přihlásit nemůže.

Dobrovolně se lze přihlásit pouze k důchodovému pojištění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]