Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s matematikou

Od: delux* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den jsem student střední školy v 1. ročníku . No a na zakladní škole jsem nepatřil mezi nejchytřejší ale poslední dva ročníky jsem zabral a dostal jsem se na dobrou školu . Ale jelikož jsem takovy nebyl vždy tak mam hodně mezery v učivech a to hlavně matematice a tetka se dostávam k problemu . Jelikož budu dělat maturitu tak jsem si řekl že budu každy den dělat matiku a tak jsem si koupil knihu ale ja nerozumím hodně věci a nevím co s tím a tak se ptám . Znáte něakou knihu řekněme pro lamy :D nebo něco jako osnovy jak se co postupně naučit? Internetové stránky , knihy , jakoukoliv radu , at si v te matice udělam provždy pořádek .( A ano na češtinu nejsem taky zrovna genius :D ... )

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x
delux*
hodnocení

Děkuji ale ostatní nápady prosím pište dále

zvidavajanca*
hodnocení

2x

Být tebou, sáhnu po nějakém individuálním doučování. Sice to není nejlevnější (100-200,- hodina - uáleží na konkrétním lektorovi), ale spousta studentů VŠ nebo starších ročníků SŠ doučuje a nechce za to tak šílené peníze jako třeba ti, co se tím živí a jsou "profláklí".

Žádný přehled matematiky ze základní školy neznám, ze střední ano, ale to asi nebude pro tebe.

A pak procvičovat a procvičovat.

naihonn*
hodnocení

2x

Určitě se neboj zeptat učitele. Dokonce ani nebývalo nijak nenormální, že pro zájemce bylo doučování. Ale i kdyby ne, tak od toho tam je, aby učivo vysvětlil. Samozřejmě, že slušný přístup dělá hodně. Ale určitě se vyplatí být iniciativní a myslím si, že kantor je taky rád, když vidí, že máš snahu.

delux*
hodnocení

No učitel neni zrovna prátelsky tyl ale zatím vše co jsme brali tak jsem se naučil ale ptát se ho na učivo ze základky nevim nevim . Takže povídat si s ním zrovna neda ale učit umí výborně .

doplněno 12.09.13 07:09:

*typ

k2
hodnocení

0x

Prehled matematiky pro ZS je treba:

omlazeni.cz/...

nicmene jsou to "jen"priklady+vysledky, obcas myslim i nejaky vzorovy priklad i s postupem.

P.S.: Anketa je pouze pro zeny?

delux*
hodnocení

Ne odpovídat mužou všichni :)

delux*
hodnocení

a tu knihu co jsi poslal mam doma :) akorat jsem chtěl něco jako vysvětlení + příklady . Ale každa rada dobrá takže díky .

luke237
hodnocení

0x

Co jsi si koupil za knizku? Jestli to byl prehled stredoskolske matematiky k maturite, tak se ani nedivim, ze tam nicemu nerozumis. Vzdyt jste to jeste nebrali!

Protoze asi nemas poradne zapisky z amatematiky z doby, kdy jsi na to kaslal, tak se nemuzes vratit ke starym sesitum a zopakovat si to.

Nejlepsi by asi bylo podivat se, jestli se neprodava neco jako Prehled matematiky zakladni skoly. Pak dalsi moznost, ktera se hodne pouzivala drive, kdy ty Prehledy jeste nebyly k dispozici, byla sehnat si ucebnice z prislusnych trid a precist si je. Ty stare ucebnice se drive shanely ve skolach, kde se stare po nekolika letech stare ucebnice vyrazovaly a daly se odkoupit. Jak to funguje dnes, nebiv. Zavolej si na svoji zakladku, jestli prodavaji stare ucebnice nebo kde je muzes jinde sehnat.

delux*
hodnocení

Ja mam těch knih více ( od známych , koupené ...) a s každe si beru trochu informaci ale chtěl bych jednu přehlednější . A ano podivam se na ten přehled ze základky a nejspíš budu šetřit na doučování .

dave*
hodnocení

0x
Nepatříš na střední :D patříš do třídy s těma "slabšíma" :D

hop®
hodnocení

0x

Ne jen ve škole .

Hele, můj dojem:
Ty jsi nikdy nepatřil k těm nejchytřejším jen proto, že jsi na školu kašlal, a učivo Ti uteklo, podle mne vůbec nejsi blbej!
To jako kdybys v první třídě tejden chyběl a od té doby bys neuměl napsat třeba velké psací "D" :-D
Vlastně ani ta čeština není tak katastrofání, kromě chybějící diakritiky a interpunkce, někdy tam máš překlep nebo chybí písmenko, ale žádnou hrubku v I/Y jsem nenašel...

Ale k věci a k dotazu, jestli chceš ty dírky ve vzdělání dohnat co nejrychleji, sežeň si doučování, ochotného člověka, protože z knížek to jen tak rychle nevyčteš, a hlavně když něčemu z knížky nebudeš rozumět, tak Ti to nejlépe a nejrychleji vysvětlí člověk, a ne ta knížka nebo třeba jiná knížka!

Za "blbost" se platí, zaplatíš za to že jsi s*al na školu jen nějakému doučovateli, buď rád že ses probral už v prváku, později v životě by to "školné" bylo asi dražší...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]