Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit, zda je trojuhelník pravoúhlý?

Od: nika15* odpovědí: 8 změna:

Ahoj. Jak mám vypočítat jestli je trojuhelník pravouhlý? Když mám strany 10 m, 24 m, 26 m a u dalšího 7 cm, 8 cm, 11 cm.. Nechci výsledek, jen postup. Děkuju.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Pro pravoúhlý trojúhelník platí rovnost a² + b² = c² (Pythagorova věta), a co je důležité, platí to i naopak: trojúhelník, jehož strany vyhovují uvedené rovnosti, je pravoúhlý (a strana c je přepona).

nika15*
hodnocení

Ano .To vím ,že přes pythagorovku , ale když dosadím ,tak mi vyjde jedno číslo. jak to mám tedy poznat?

naihonn*

Rovnice má dvě strany. A tady je to v podstatě jako když děláš zkoušku. Levá strana se musí rovnat pravé. Takže když dosadíš a levá strana se rovná pravé, tak je to správně a to znamená, že Pythagorova věta platí a trojúhelník je pravoúhlý. V opačném případě není.

nika15*
hodnocení

Nojo :D To je těmi prázdninami. Děkuju moc! :D

k2

Jaky jedno cislo? Vyjdou Vam cisla dve: leva strana rovnice (soucet kvadratu odvesen) a prava strana rovnice (prepona na druhou). Pokud Pythagorova veta plati (rovnost plati), pak je 3uhelnik pravouhly. Pokud se L nerovna P, pravouhly neni.

hodnocení

2x

přes goniometrické funkce zjistíš úhly.. jestli některý bude 90 tak je

hm*
hodnocení

2x

Znáš Pythagorovu větu? Kdy platí?

doplněno 08.09.13 21:55:

Á safra. Před odepsáním bych si měl otázku znovu zobrazit, zda se v mezičase neobjevila podobná odpověď.

hodnocení

1x

Pokud platí, že 10² + 24² = 26², resp. 7²+ 8² = 11², tak je pravoúhlý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]