Nejste přihlášen/a.
Jaké dvě knihy jsou ideální na seznámení s autorem E.M.Remarque? Přemýšlel jsem nad Na západní frontě klid a Tři kamarádi, ale nečetl jsem je tak to neumím posoudit.
Tři kamarády doporučuji v každém případ+ě. Taky to není čistě optimistické knížka jsou tam tragická místa. ale je to moc pškné.
Z ostatních nevím, kterou bych preferoval. Ony jsou dobré všechny, ovšem ani jedna není právě humoristická.
doplněno 08.09.13 22:32:Ještě tu postrádám Vítězný oblouk, v odpovědích.
Kterékoliv dv ě Vám přijdou do ruky. Já mám nejradši Vítězný oblouk, Noc v Lisabonu a Černý obelisk. Hlavně neudělejte tu chybu, že byste si po prvních dvou chtěl přečíst všechny najednou.
Chce to trochu odstup.
doplněno 09.09.13 12:56:Jiskru života mám také moc ráda (vlastně všechny jeho knihy), ale nedoporučila bych ji pro seznámení s Remarquem (přijde mi depresiví, mohla by někoho odradit od další četby).
Jsem milovicí knih E. M. Remarquea. Ano, mezi ty úplně nejznámější patří jistě Tři kamarádi. Pak mám ráda Vítězný oblouk, a nikdo nezmínil dílo Jiskra života. Celý děj se odehrává na sklonku 2. světové války v koncentračním táboře Mellern. Prolínají se zde životy mnoha vězňů, jejich radosti i trápení, vzpomínky, touha přežít tu hrůzu. Nejsem nijak měkká, ale tuto knihu jsem probrečela. Je psána velice mistrně, je zde ale řada drastických scén. Jinak Remarque má v mnoha románech krásnou hrdinku, která nakonec zemře /a většinou na tuberu/. Jeho poslední tvorba /třeba Dálnice na severu nebo Stíny v ráji/ už mě tolik neoslovily, jako jeho válečná či meziválečná literatura. Já bych byla pro Tři kamarády a Jiskru života. Ale až přečtete, jistě se už drápkem zachytíte a budete chtít číst i další. Na západní frontě klid, Miluj bližního svého, Černý obelisk, Čas žít, čas umírat či Nebe nezná vyvolených - i to jsou knihy, o kterých budete pak dlouho přemýšlet. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.