Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

E.M.Remarque výběr knih

Od: omar7* odpovědí: 6 změna:

Jaké dvě knihy jsou ideální na seznámení s autorem E.M.Remarque? Přemýšlel jsem nad Na západní frontě klid a Tři kamarádi, ale nečetl jsem je tak to neumím posoudit.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tři kamarády doporučuji v každém případ+ě. Taky to není čistě optimistické knížka jsou tam tragická místa. ale je to moc pškné.

Z ostatních nevím, kterou bych preferoval. Ony jsou dobré všechny, ovšem ani jedna není právě humoristická.

doplněno 08.09.13 22:32:

Ještě tu postrádám Vítězný oblouk, v odpovědích.

hodnocení

2x

Zdravím, já bych vybrala Tři kamarády a Nebe nezná vyvolených. Na západní frontě klid byla pro mne ze všech knih od Remarquea nejvíc depresivní ...

iz*
hodnocení

2x

Kterékoliv dv ě Vám přijdou do ruky. Já mám nejradši Vítězný oblouk, Noc v Lisabonu a Černý obelisk. Hlavně neudělejte tu chybu, že byste si po prvních dvou chtěl přečíst všechny najednou.

Chce to trochu odstup.

doplněno 09.09.13 12:56:

Jiskru života mám také moc ráda (vlastně všechny jeho knihy), ale nedoporučila bych ji pro seznámení s Remarquem (přijde mi depresiví, mohla by někoho odradit od další četby).

lidus*
hodnocení

1x

Ty co jste zmínil jsou moje nejmilejší, četla jsem je mnohokrát, pak ještě NEBE NEZNÁ VYVOLENÝCH a ČERNÝ OBELISK.

hodnocení

1x

Jsem milovicí knih E. M. Remarquea. Ano, mezi ty úplně nejznámější patří jistě Tři kamarádi. Pak mám ráda Vítězný oblouk, a nikdo nezmínil dílo Jiskra života. Celý děj se odehrává na sklonku 2. světové války v koncentračním táboře Mellern. Prolínají se zde životy mnoha vězňů, jejich radosti i trápení, vzpomínky, touha přežít tu hrůzu. Nejsem nijak měkká, ale tuto knihu jsem probrečela. Je psána velice mistrně, je zde ale řada drastických scén. Jinak Remarque má v mnoha románech krásnou hrdinku, která nakonec zemře /a většinou na tuberu/. Jeho poslední tvorba /třeba Dálnice na severu nebo Stíny v ráji/ už mě tolik neoslovily, jako jeho válečná či meziválečná literatura. Já bych byla pro Tři kamarády a Jiskru života. Ale až přečtete, jistě se už drápkem zachytíte a budete chtít číst i další. Na západní frontě klid, Miluj bližního svého, Černý obelisk, Čas žít, čas umírat či Nebe nezná vyvolených - i to jsou knihy, o kterých budete pak dlouho přemýšlet. Jaga.

k2
hodnocení

0x

Klidne tyhle 2 Vami vybrane.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]