Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu přestoupit na jinou školu?

Od: princess odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, jsem v 1. ročníku na SŠ obor předškolní a mimoškolní pedagogika,ale nelíbí se mi tam a tak dokud ještě není zaplacené školné chci přestoupit.Jenže, teď nevím jestli mě vezmou na jinou školu státní nebo musím se dívat jenom po soukromých škol?

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 08. 09. 2013 17:49:50

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Ahoj, po jednom týdnu, kdy se navíc nic moc nedělá a nic moc se neučí, víš, že se ti na škole nelíbí? To je docela odvážné tvrzení. Musíš holt obvolat školy, jestli mají plné stavy - některé školy třeba nenaplnily kapacitu a přijmou tě. Obávám se ale, že moc volných míst nebude.

Mám jen skromný dotaz - jaký je důvod, že se ti tam nelíbí? Učivo? Spolužáci?

doplněno 07.09.13 10:54:

Zamysli se, proč se ti smějí. Jak s nimi komunikuješ. Měla jsem na pajdáku jednu spolužačku, už od prváku ji jedna partička slepic šikanovala. Nedala se, před maturitou porodila syna a dnes dodělává vyšší odbornou školu.

Na nové škole je prostě všechno nové, člověk je ve stresu, nové učivo, noví spolužáci. Nic však není tak hrozné, jak to na první pohled vypadá. Nehledě na to, že předpokládám, že pokud jsi šla na pajdák, tak jsi věděla, že tě čekají děti, pedagogika, čeština, psychologie a hudebka.

Nicméně platí má rada výše - jiná možnost, než obvolávat školy, které mají volná místa, není. Krom té soukromé - a u té netuším, jak se budou tvářit tvoji rodiče, že mají platit pěkné peníze. Samotný přestup také nebude jen tak. Gympl, ekonomka nebo hotelovka mají úplně jiné přijímací řízení než pajdák.

doplněno 07.09.13 10:59:

A dovolím si malý postřeh. Na pajdák jsem se hlásila kvůli zájmu o hudebku, tělocvik a češtinu, s averzí vůči matice. Školu jsem měla 150m od domu, tak jsem ani nepřemýšlela, jestli se na to hodím. Lidi, co mě znali jako cholerického puberťáka nechápali, co na pajdáku dělám. Celé čtyři roky jsem byla přesvědčená, že nikdy učit nemůžu, spolužačky se mi smály, protože jsem se nelíčila, nosila chlapecké oblečení a neměla zájem a drbání druhých na večerních pitkách.

Dnes jsem druhým rokem ve školce, jsem poměrně spokojená a spolužačky, které se mi smály, jsou dvě na pracáku, třetí pracuje na poště a čtvrtá dělá palačinky v "palačinkové" kavárně.

Jak jsem psala, nic není tak strašné, jak na začátku vypadá.

princess
hodnocení

Mě teda ten týden stačil a být tam dýl tak se tam asi nervově zhroutím. Všechno se mi tam nelíbí spolužáci.Smějí se mi. A taky si myslím že se na ten obor nehodím

Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. Nedělej ukvapené závěry. Po týdnu ve škole, kdy se ještě takřka neučilo, jen jste se poznávali, už víš, že to není nic pro Tebe? A když si myslíš, že se na ten obor nehodíš, proč ses nehlásila někam jinam, kam by ses podle svého mínění hodila víc? Takhle jsi zabrala místo někomu, kdo by si ho považoval. Uvidíš o pololetí, jaké budeš mít výsledky. Ale uč se a neházej to za hlavu, i kdyby pak k přestupu došlo, ať máš dobré známky a můžeš jinde směle pokračovat. Jinak s tím ale budou mít starosti nejen Tví rodiče, ale i Ty. Vlezeš někam, kde už bude stmelený kolektiv, zvyklý na své kantory. A to také není dobré. Proč se Ti spolužáci smějí? V čem jsi jiná? To tam není žádná holka, která by s Tebou kamarádila? Vážně? A pokud se jim smějí, buď tomu rázně zamez, nebo se jim směj taky. Aspoň tam budete mít veselo. Ale hned bych nepřestupovala. Po týdnu fakt nemůžeš soudit. Nakonec se Ti tam ještě bude líbit, uvidíš. Vím, co píšu, mám sama 2 pedáky, tehdy se to ještě dělilo - učitelství MŠ a vychovatelství. A nebylo to až tak špatné. Jaga.

doplněno 08.09.13 12:39:

A když se chceš nervově zhroutit po týdnu školy, co budeš jednou dělat, až budeš mít ve třídě 25 dětiček?

martinaa*

Jojo:D já mám dětiček hned 28, plný stav, jednotřídka. Od tříletých prťat po předškoláky:D.

Pajdák se i dnes takto dělí, na Předškolní a mimoškolní výchovu, Výchovnou a humanitární činnost a Pedagogické lyceum.

ria*
hodnocení

0x

No upřímně já ti rozumím - sama jsem prošvihla přímačky a dostala se na soukromou školu, po prvním dni jsem věděla, že tam být nechci, hloupí, rozmazlení lidi, kterým střední zacvaká papánek, hnusný prostředí... FUJ - hned jsem začala řešit přestup na státní a naštěstí se povedlo - naopak se mnou vzali ještě dalších 5 děcek.. hodně štěstí..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]