Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kyselina mléčná vs kyselina mravenčí

Od: marekluks* odpovědí: 12 změna:

Čau je kyselina mléčná stejně silná jako kyselina mravenčí? Jak si ji můžu vyrobit?

doplněno 22.04.09 07:45:

Jak je možné že kyselina mléčná je slabší než mravenčí, přitom mají skoro stejnou dysociační konstantu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je slabší a vyrábí se z glukosy přes kyselinu pyrohroznovou. To nedáš. Hele, co máš pořád s těma kyselinama?

maxwell*

Také ji produkuje tělo ve svalech, ale jen pouze při přetažení. Například vojáci speciálních jednotek jsou při výcviku tolik svalově stresovaní že si zlomí nějakou tu kost i když se skoro vůbec nebouchnou nebo neupadnou. Stejný sindrom byl pozorován u maratonců.

cs.wikipedia.org/...

doplněno 22.04.09 01:25:

Tak mám pocit jestli z nás netahá nějakej recept na vaření perníku*nevi*.

jabraka*
hodnocení

0x

Snadno,Marku.Vzniká přírodně kvašením laktozy,mléčného cukru,poměrně dost je jí v syrovátce,kyselém mléce.

JABRAKA

doplněno 22.04.09 06:54:

Také jsem zapoměl na kyselé zelí,kvašení je také mléčné,bez přístupu vzduchu.

Pro doplnění,přírodní K M má také dvě varianty,levotočivou a pravotočivou.

JB

xcertx
hodnocení

0x

A jak jsi prisel na to, ze je slabsi?

Podle disociačních konstant.

xcertx

Precti si puvodni dotaz.

To jeho doplnění je úplně bezpředmětné. To je jako se divit, že číslo 98 je menší než 99 když jsou skoro stejná.

xcertx

Tak pro mne zase dotaz predmetny je. Pokud se ovsem nechci dostat do stadia, kdy se nekdo na neco pta a nekdo mu na neco zcela jineho odpovida, jak se tady velmi casto stava. ;)

Proto jsem se snazil jit po podstate jeho otazky a zjistit co mysli tim "slabsi". :)

Odpověděl jsem, že je slabší a proč a jak se vyrábí. Zdá se ti snad, že neodpovídám na to, na co se ptá?

xcertx

První část: že je slabší ten člověk evidentně ví. Že se to dá určit z disociačních konstant ví evidentně také. Ptal se jak ji může vyrobit, tys mu napsal to, jak ji vyrobí asi dost stěží. Máš pocit, že jsi mu odpověděl? :)

Všimni si, že jsem mu odpověď o síle kyseliny napsal ještě předtím, než on do své otázky vložil doplnění ;)

A ta mléčná se vyzábí z glokózy bakteriemi mléčného kvašení, což doma fakt neudělá.

jabraka*
hodnocení

0x

Naštěstí se používají jen tři stupně hodnocení kyselin,Silná,středně silná a slabá.Kdyby jich bylo víc,někdo by to neunesl.

JABR

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]