Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dohnat učení ze základky?

Od: hesojek odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, jsem na gymplu, dneska jsme si opakovali jen tak základní školu, jenže jsem vždy měl průměr okolo 2, což by gymnazista asi neměl mýt. Když jsme di to opakovali, tak všichni skoro vše věděli kromě mě (chemie, fyzika, dejepis, literatura...), ale nmv některých předmětech jsem tam byl průměrný např. geologie, biologie, matematika, čeština - mluvnice (což znamená nadprůměrný vůči tomu, kdo třeba studuje truhláře). Jakou metodou to mám dohnat? Jsem líný typ, který vše dělá na poslední chvíli, při učení a čtení knížek se snadno nechám něčím rozptýlit. Snažím se s tím bojovat, ale nějak mi to nejde, ale hlavně mám dost mimoskolnich osobních problémů a navíc se brzy bbudu muset hodně normálně učit, jinak velmi blbě skončím.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hesojek
hodnocení

Bože jak si to jen po sobě přečtu... Omlouvám se, psáno z tabletu
xoxo*

Ta čeština také není dobrá. Jak ses na ten gympl dostal? Pokud tě škola nebaví, nebo nejsi studijní typ, tak ti není co poradit.

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Nebojte, co se týče předmětů jako je chemie, fyzika, biologie, dějepis, zeměpis a literatura - tam se začne brát všechno od začátku a že něco nevíte zase tak vadit nebude.

Horší je to v předmětech, kde se na to navazuje nebo je znalost již potřeba mluvnice a matematika - nikdo vás nebude učit, kde se píše i/y nebo s/z. Sehnat si nějakou cvičebnici pravopisu (v knihkupectví), psát diktáty. Stejně tak matematika - tu byste měl ovládat.

S leností budete muset bojovat, jinak brzo skončíte,. Bude třeba de denně připravovat. Pokud se necháváte rozptýlit, tak vypněte počítač, odložte mobil, tablet apod. a věnujte se jen jedné činnosti - učení. Naučte se organizovat svůj den.

hesojek
S tím rozptylením mám namysli např. zpivajicí ptáci, hadajici rodiče apod... Nejsem takový zavislak. Tablet mám na práci a na sociální appky a sítě. Když se učím, rozhodně mě nerozptyli pocitac, tablet, mobil...

hesojek
hodnocení

0x
Průměrný (jako průměrný gymnazista) jsem v geo., bio., ČJ - mluvnice, M. Špatně jsem na to v CH, D, ČJ - literatura. Asi jste to blbě pochopili, psal jsem to z tabletu
iz*

Psaní na tabletu podle mne není dostatečným vysvětlením pro nejednoznačný text dotazu.

Nemělo by tě překvapovat, že si nejdoznačný text lidé vysvětlují jinak, než jsi jej mínil.

___ Jak uvádějí odpovědi výše: Téměř ve všech předmětech začnete znovu od začátku, jenom půjdete o dost rychleji, než jsi byl zvyklý na ZŠ.

Tzn., že se budeš muset učit hned o začátku, nenaučíš-li se co nejdříve učit, není moc šancí gymnázium dokončit.

doplněno 04.09.13 23:57:

Oprava: ... učit hned od začátku ...

laik*
hodnocení

0x

Kazdy nemuze umet vsechno. Je naprosto normalni, ze ti treba jde matematika a nejde ti chemie, dejepis. Dulezite je znat ramcove zaklady a souvislosti. Podrobnosti si vzdycky dohledas.

Doucit se to muzes tak, ze si vezmes svoje sesity ze zaklady a rychle si je prolistujes. Vetsinu toho znas, takze se budes zastavovat jen vecech, ktere si potrebujes pripomenout.

xoxo*

Student střední školy a obzvlášt gymnázia by tedy opravdu měl znát, co se naučil na základní.

uska*
hodnocení

0x

Když se zadaří a ty gymplem projdeš, tak co dál?: Ty si troufáš na vejšku? Pokud ne, tak zavčas přestup na jinou školu v rámci tvých znalostí a možností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]