Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Zajímalo by mě zda je njáké odpolední vyučování opravdu potřebné.Njáké šachy , netradička apod.Pro mé děti je to naprosto nevhodné být ve škole do pul 4 protože závodně provozují bojové sporty a škola je takto zatěžuje.Za nás žádné takové bláboloviny nebyly kdyby se aspon tedy učily a ne takto mrhaly časem.Já jsem naprosto otrávená.Potom se diví že děti jsou bambusky a neučí se.Mezi vyučováním a obědem mají 30min na oběd jelikož jsou děti neobědové a za 30min nestihnou dojít domu na oběd a vrátit se zpět do školy budou muset být hlady.Zajímalo by mě zda by učitelé byli také hlady.Jo hold honorace.U nás na vsi to tak je .Troufám si říct že školu řídí učitelská mafie.Nikde se ničeho nedomužete.A pak že mají rodiče spolupracovat se školou.Vždyt je to na zvracení.Ani se nedivím ,že se děti chovají tak jak se chovají.At se prvně nad sebou zamyslí učitelé jak se chovají a pak se neni čemu divit.Vždit koho chcou vychovávat.Já jsem ve školství pracovala.Je to jak ve vládě a když náhodou příjde někdo normální tak ho vyštípou protože není podle jejich gusta.Vyděla jsem to mockrát.Tak co je to jinýho než školská mafie.
Pokud je to v ramci povinnych predmetu,mate smulu. Moje dite ma odpoledni 2x tydne, pondeli + utery do 16:15. Obed nestiha, jidelna je mimo skolu, autobus+obed+autobus zpet se nestihne...Prestavka je 45min (jedna vyucovaci hodina). Takze resime PO+UT velkymi svacinami + nejak koruna, aby si neco koupil. Poradne jidlo az k veceri. Ze skoly jde napr. hned v pondeli na trenink, takze defacto , az vecere. Nicmene, neumim si predstavit, ze bych nastoupila do skoly a tam jim rekla, ze odpoledni vyucovani je nesmysl,protoze moje dite nema obed a je to k nicemu. Tak jim obed davejte sebou, obed nemusi byt knedlo/vepro, ani omacka se sesti, staci studene, pestre jidlo Pokud jste presvedcena o sve pravde, dejte stiznost. Pisemne a poslat doporucene, at mate doklad. PS: jake misto jste ve skolstvi zastavala?
Tedy ,když jsem to přečetla a že jste pracovala ve školství, tak se mi nechce ani věřit, že vás zaměstnali- těch hrubek. A k vašemu dotazu- je docela normální, že děti chodí na odpolední vyučování - škola je základ, pak je teprve třeba časově přizpůsobit kroužky ,které jsou nepovinné. Zdravím .
Myslím, že "pracovat ve školství" nemusí znamenat zrovna být pedagogem. I ve škole bývá vrátnice, a je tam potřeba denně uklízet...
Váš dotaz je míněn vážně? Od málo času na oběd jste se dostala až k mafii a vládě?
Odpolední vyučování je ve školství úplně normální. Prostě je daný počet hodin určitých předmětů a nějak se to do rozvrhu musí poskládat. Určitě nemají odpolední vyučování pětkrát do týdne.Školní docházka je povinná a škola nebude brát ohled na to, že Anička má v pondělí gymnastiku, Pavlík ve středu fotbal a Slávek ve čtvrtek plavání. Zdá se mi velice nepravděpodobné že by mezi školní předměty patřili šachy. Jak se ty předměty, které mají odpoledne, jmenují správně?
Půl hodiny na oběd není zas tak málo. Čas je asi počítán tak, aby se děti stihli najíst ve školní jídelně a následně vrátit do vyučování. Nemohou tam vaše děti chodit na oběd? Nebo si mohou nosit jídlo na tuhle pauzu z domu a oběd si dát doma později.
Tvrzení o učitelské mafii je trochu silná káva. Pokud máte podezření, že se na vaší škole dějí nepravosti, stěžujte si na nadřízených místech, tady to za vás nikdo nevyřeší.
Tak to že, zrovna vy jste pedagog beru jako vtip. I vaše děti mají určitě možnost stravování ve škole a když to stihnou ostatní ty vaše to stihnou rovněž, 30min je nesmysl jelikož učební hodina je 45min. + 5 malá přestávka a teprve pak začíná další hodina. Kroužky jsou většinou placené, mimoškolní akce, zkuste tedy křičet tam, aby je posunuli na pozdější hodinu. No a pokud je nespokojených rodičů víc tak se obraťte na zřizovatele školy, inspekci...
Zdravím, děti nemají ve škole možnost obědvat? Ke každé základní i mateřské škole podle zákona patří jídelna, buď přímo v budově školy, nebo v blízkém okolí, případně se jídlo dováží třeba z vedlejší vesnice.
Pokud jsou náplní odpoledního vyučování šachy a podobně, tak bych zkusila zajít za ředitelem, zda by se nenašla nějaká výjimka. Pokud je však vyučování povinné, nenaděláte nic.
A upřímně - já při střední závodně plavala. Stíhala jsem z odpolední výtvarky tak tak, někdy jsem dorazila o půlhodinu později, což se samozřejmě trenérovi nelíbilo, ale jinak to bohužel nešlo. V práci také nemůžete říct "já mám trénink" a odejít, kdy se Vám zachce.
doplněno 03.09.13 15:05:"základní, střední i mateřské"
Pokud jde o povinné předměty, tak nenaděláte nic. MAximálně můžete žádat indivuduální školní plán pro vaše děcka, kdy se dohodne, jakto s odpoledním vyučováním bude. Pro sportovce to většinou není problém - zvlášť, když mají dobré výsledky.
Určitě zajděte za ředitelem a sdělte mu, jak by se mělo ve škole postupovat, třeba se poučí.
Jinak je normální, že je odpolední vyučování (od třetí třídy). Mezitím mají možnost jít na oběd - půl hodiny je dost, v zaměstnání to máte také tak. Pokud jde o děti neobědové ze zdravotního důvodu (dieta, alergie), tak je musíte do školy nějak vybavit, ať nejsou hlady. Pokud ne, tak můžou chodit na obědy jen některé dny.
Vzdyt pise> Mezi vyučováním a obědem mají 30min na oběd <+ obed ; z toho usuzuju ze maj 1 hodinu casu.
Ja to pochopil na zaklade teto vety ("za 30min nestihnou dojít domu na oběd a vrátit se zpět do školy") tak, ze od konce predchozi hodiny do zacatky nasledujici hodiny maji 30 minut na obed.
I kdyz jak to ted ctu, tak je to opravdu nejednoznacne. Autorka to spatne formulovala a nektere casti mi vubec nedavaji smysl ("... mají 30min na oběd jelikož jsou děti neobědové ...").
To druhé je kvůli tomu, že autorka neumí používat čárky. Má to být že děti nechodí na oběd do jídelny(což nechápu) a během těch 30 minut nestihnou dojít domů a zpět do školy.
Dobrý den , jsem opravdu ráda ,že jste zde dal odkaz .Naše vedení zakladní speciální školy se rozhodlo pro 20 min přestávky na oběd děti se špatnou motorikou to velmi těžce zvládají v letošním roce nám i prodloužili hodinu z40 min na 45 min ono je toho více děti jsou zmatené a rodiče taky takže opravdu děkuji za odkaz máme se zase jak bránit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.